Nova

Toen duidelijk werd dat Faraa echt te klein zou blijven en showen met haar eigenlijk geen toekomst had, heb ik me echt wel eens afgevraagd:
"Wat nu...?" Er werd zo links en rechts al geopperd: "Herplaatsen en opnieuw beginnen!" Maar dit was geen optie voor ons. Wij hebben haar zelf gekozen en dat ze te klein is gebleven, daar kan ze helemaal niets aan doen. En verder zijn we erg gehecht geraakt aan dat kleine, vrolijke ding, dat doe je toch niet zo maar weg om plaats te maken voor een andere hond die wél aan de rasstandaard voldoet? Nee hoor!
Begin oktober, na de Clubmatch, is er een balletje gaan rollen...De maanden erna hebben we alles rustig en goed kunnen overwegen en uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt:

Er is genoeg ruimte in ons huis, rondom ons huis en ... in ons hart. Er kan best nog een teefje bij!

Op 18 maart 2010 zijn de pupjes bij Madzinza geboren, 9 dagen te vroeg. Dat was een slechte start, er volgden spannende dagen, maar door de goede zorg en inzet van Elly en Stieneke, de fokkers, hebben de 4 pupjes het gered. En hoe!
En één van deze 4 pupjes, teefje roze, is dus onze Nova.Ze heet voluit
:

Madzinza Chokoza Chaniya

Madzinza = de onvergetelijke (dit is de kennelnaam)
Chokoza  = uitdaging
Chaniya   =  rustplaats, veilige haven, plaats om gelukkig te zijn (dit is de naam van het C-nest)

Haar roepnaam Novabetekent: nieuw, nieuwe ster
en in combinatie met haar stamboomnaam Chokozakrijg je dus: Nieuwe Uitdaging....

En dat is het in alle opzichten!

Om Nova op de voet te kunnen volgen, heeft ook zij een eigen pagina gekregen. Kijk maar bij NOVA.Helaas hebben we Nova op 28 april 2015 in moeten laten slapen. Tijdens week 6 van de dracht van haar Baina nest werd Maligne Lymfoom (lymfeklierkanker) geconstateerd. Ze heeft het volgehouden tot haar pups 2 weken waren.