2014

1 januari:


9 januari:
Het gaat goed met Nova en haar 12 pupjes. Het eerste puppybezoek is inmiddels geweest en er zullen er nog veel volgen.

28 januari:
Faraa is vandaag 5 jaar geworden. Ze geniet nog steeds volop, soms wat slechtere dagen ertussen, maar ze is er nog! Op naar de 6!

1 februari:
Nog een week, dan gaan de pups naar hun nieuwe baasjes. Wat vliegt de tijd...
De eerste enting en het chippen zijn goed verlopen. Ook zijn ze inmiddels allemaal 3x ontwormd. De nestinventarisatie van RRCN is ook gedaan en het rapport vermeldt: prima pups! Geen DS, geen knikstaart, alleen 1 teefje met een lichte ondervoorbeet. Dus hier zit een trotse fokker!

16 februari: 11 Pups zijn naar hun nieuwe baasjes vertrokken. We wensen hen met elkaar vele fijne jaren toe!
Reutje groen is hier gebleven. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om van mijn eerste nest alle pups te laten gaan.
Hij zal als 'Cas' door het leven gaan.

17 en 18 maart:
Akin en Nova zijn weer een jaartje ouder geworden. Hopelijk komen er nog heel wat jaren bij.

22 maart:
Vandaag is Nova, na een half jaar pauze, weer naar een show geweest. Eigenlijk met de gedachte: gewoon proberen of ze de draad weer op kan en wil pakken. Nou, dat deed ze. Tot mijn grote verrassing werd ze, 3 maanden na de geboorte van haar 12 pups, Beste Teef met CAC en CACIB en werd BOS.Trots op haar!

5 april:
Het is nog nauwelijks te bevatten, maar vandaag op de show in Utrecht werd Nova opnieuw Beste Teef met CAC en CACIB en werd tenslotte ook nog eens BOB. En met deze CAC erbij is Nova NEDERLANDS KAMPIOEN!!! Op de 2e show, nog geen 4 maanden na haar nest... Geen mooiere manier om het kampioenschap af te ronden dan in de erering! We liepen me daar een partij trots te zijn...bijna naast mijn schoenen.
Officieel geen plaatsing in de groep, maar omdat er (foutje van de organisatie) slechts 3 ipv 4 geplaatst werden, hebben we zelf maar besloten dat de 'afvallers' allemaal BIG-4 zijn geworden!

20 april:
Op de CAC/CACIB show te Goes heeft Cas zijn showdebuut gehad en hoe: hij behaalde een 1 Veelbelovend met een prachtig keurrapport en werd ook BOB Baby(= beste baby van het ras). Er deden maar liefst 6 babies mee, zó leuk! Nova behaalde het RCACIB, we kunnen weer trots zijn! Ook hebben we broertje Tuur bezocht om de stamboom af te geven. Een leuke afsluiter van deze toch wel hectische dag!

4 mei:
BRRC organiseerde vandaag voor het eerst een Jonge Honden Dag, bestaande uit een keuring en spelletjes voor baas-hond.
Er waren in de babyklasse (3-6 maanden) maar liefst 5 reutjes en 5 teefjes ingeschreven, dolle pret dus. Bij de keuring werd Cas Beste Baby en bij de spelletjes deden we het samen ook helemaal niet slecht. 

5 mei:
We zijn vandaag de laatste stamboom wezen bezorgen. We hebben er een dagje uit van gemaakt want we moesten bij Den Helder zijn. Nu heb ik alle pups gezien in hun eigen omgeving en kan alleen maar concluderen dat ze allemaal 'een gouden mandje' hebben gevonden.
Op de terugweg zijn we nog een poosje naar het strand van Wijk aan Zee geweest, het was ook zo'n mooi weer. Het was voor Cas de eerste keer dat hij de zee en het strand zag. Hij heeft er heerlijk met Nova lopen spelen maar het is denk ik geen waterrat.

20 mei:
Cas heeft een dag of 10 geleden een bizar ongeluk gehad dat heel anders had kunnen aflopen...
Tijdens de wandeling is hij in de struiken gesprongen en bij de landing is er een tak in zijn borst gekomen. We hebben hem wel even horen gillen maar zagen niks geks aan hem. Thuis zag ik opeens een gapende wond in zijn borst die door de dierenarts onder narcose gehecht moest worden. Toen ik hem mocht ophalen werd me verteld dat ze daar toch wel geschrokken waren van de ernst van de verwonding want tijdens het schoonspoelen verdween het slangetje ruim 10 cm in de wond, recht zijn borstkas in. Wonder boven wonder is er niets geraakt, het bloedde zelfs niet. Inmiddels zijn de hechtingen verwijderd en hij is weer helemaal het heertje.

15 juni:

Vandaag hadden we de Ayoola nestreünie en hier zit een vreselijk trotse fokker na te genieten van een geweldige middag!

De pups zijn inmiddels 6 maanden en ik kan alleen maar zeggen: "Wat een lieve, leuke honden zijn het al geworden en wat hebben ze lieve baasjes. Alles ging zo goed met elkaar om, geen grom, geen blaf, 't was in 1 woord: GEWELDIG!"
Natuurlijk is er een  fotoalbum. 

In onze verder heel rustig verlopen vakantie  hebben we wel aan een  leuke activiteit meegedaan: de RRCN lure-coursing, op de renbaan in Rotterdam. Cas heeft samen met zusje Ziva gerend. En hoewel ze niet in de prijzen zijn gevallen, hebben ze het hartstikke goed gedaan want ze zijn zowel gestart als gefinished, en dat lukte niet alle deelnemers! En verder hadden ze er echt plezier in, het smaakt dus naar meer!

2 augustus:
Showtime in Leuven (België). Dit keer was Nova weer aan de beurt en ze deed het prima. Beter dan ik, want ik kreeg commentaar van de keurmeester wegens 'bad handling, not-done in Championclass...' ??? Ik was me van geen kwaad bewust, ik zette enkel haar linker voorpoot iets bij zodat ze helemaal netjes stond en had dat blijkbaar (zo) niet mogen doen...Het werd daardoor wel even extra spannend maar gelukkig gaf Nova's fraaie verschijning toch de doorslag en ze won de Kampioensklasse. Niet met 1 ZG waar ik door het voorval toch iets bang voor was maar  met 1U. Vervolgens won ze ook de strijd om het volle CAC! Haar tweede in België, we zijn dus op de helft (reserves tellen daar helaas niet mee).

14 augustus:
Zo, de hele website is weer bijgewerkt, vooral de fotopagina's en het Fotoboek.
Alleen de voorpaginafoto moet nog vervangen worden. Er zijn inmiddels al diverse pogingen ondernomen om een mooie kwartetfoto te maken maar 't is nog niet helemaal gelukt. Binnenkort ook m

16 september:
Op 7 september zijn we naar de KCM (Kampioens Club Match) van RRCN geweest. Wat een dag! 
Nova en Cas moesten bijna tegelijk gekeurd worden, en dat gaf nogal stress bij mij. Gelukkig liep het allemaal nèt goed zodat ik eerst Cas in ring 1 en direct daarna Nova in ring 3 zelf kon voorbrengen. Dankzij de hulp van Joyce kon ik me verder op Nova richten en zag ik van een afstandje hoe ze met Cas de plaatsingsronde liep en bij bordje 2 mocht gaan staan!!! En broertje Kibo mocht op zijn allereerste show bij bordje 4 gaan staan. Beide broertjes met een VB en een prachtig rapport.

Als klap op de vuurpijl won Nova de sterke Kampioensklasse, en ook met een prachtig rapport.
Mijn dag kon niet meer stuk!  Hoe trots kan je zijn als fokker/eigenaar!
 
5 oktober:
Cas heeft zijn eerste JCAC behaald op de show in Zwolle. De keurmeester vond Cas een prachtige hond met een nog zeer jeugdige uitstraling. Wat een heerlijk ventje!13 oktober: 


Gisteren was het heel vroeg dag want we zijn naar de CAC/CACIB-show van Charleroi (België) geweest. Een heel eind rijden en vervolgens heel lang wachten...maar niet voor niets:
Cas behaalde in de Jeugdklasse 1U met zijn eerste belgische JCAC en werd Beste Jeugdhond. Nova behaalde in de kampioensklasse 1U, CAC, CACIB en werd BOS. Dat Cas (door een misverstand vanwege verandere regels) niet heeft meegedaan voor Beste Reu mag de pret niet drukken.
Trots op ons duo!


31 oktober:

Gisteren kreeg ik het afschuwlijke bericht dat Akono, de papa van ons Ayoola nest, geheel onverwachts is overleden door nierfalen. Niet te bevatten, wat een verdriet... We wensen Petra en haar gezin heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies, wetend dat Akono voortleeft in zijn nakomelingen.

16 november:
Afgelopen maand hebben Cas en ik  meegedaan met de shows in Bleiswijk en zijn daarna lekker uitgewaaid aan het strand van Monster. Ook zijn we diverse keren wezen wandelen met andere RR's. Verder zijn we met ons eigen viertal heerlijk naar het Slufterstrand geweest. Een welbestede snipperdag!

14 december:
We hebben een aantal shows achter de rug, met wisselende successen. Allereerst zijn we op 6 december met Cas en Nova naar Brussel geweest. Cas behaalde een keurige 3U in de Jeugdklasse en Nova won de Kampioensklasse met 1U.
Het weekend erop was op 12 december de Holland Cup in Amsterdam. Daar ben ik met Cas naar toe geweest en hij werd daar Beste Jeugdhond!!! Tevens scoorde hij daar zijn 2e JCAC. Wat een genot om met hem in de erering over de rode loper te mogen lopen.
Op 14 december was de Winner in Amsterdam. Daar haalde Cas (zoals vele jeugdhonden) een ZG. De keurmeester wilde duidelijk wat meer volwassen ogende honden zien...in de Jeugdklasse. Wel stond er op Cas' keurrapport: toont al veel kwaliteit...dus ook deze km ziet wel dat het een mooi ventje  zal worden.

16 december:  
Waar blijft de tijd...Ons dozijn Ayoola pupjes is vandaag jarig!!! Alle baasjes zijn hartstikke blij met hun (puber) hondjes. Het zijn allemaal mooie honden geworden met een prima karakter. Stuk voor stuk honden om als baas en fokker trots op te zijn! Hopelijk volgen er nog vele gezonde en plezierige jaren. Zondag 28 december hebben we een verjaardagswandeling afgesproken.

28 december:
Vandaag hebben we heerlijk gewandeld in de besneeuwde Soesterduinen. Aanwezig waren Aza, Bayou, Cas, Kibo, Mylo, Nanji, Ziva, hun baasjes en Petra (van papa Akono). Ze hebben heerlijk lopen te ravotten met elkaar en andere aanwezige honden. De 'oma's ' mogen trots zijn op de mooie, lieve en sociale nakomelingen van Nova en Akono! En natuurlijk zijn er mooie foto's gemaakt, ziefotoalbum