NIEUWS 2017

28 december:
Op de valreep in 2017 nog heel leuk nieuws: Cas heeft een nieuwe vriendin, een duitse schone deze keer.
Als alles volgens plan verloopt, zal het nest in maart geboren worden. Onze duimen draaien al...

24 december:

16 december:
Vandaag is ons Ayoola nest jarig. Ze worden al weer 4, waar blijft de tijd...
Het zijn inmiddels allemaal mooie, stabiele, volwassen honden geworden, echte RR's met op zijn tijd echte RR-streken...
Gefeliciteerd allemaal! (*Kibo*).

Onderstaande foto van Cas is gemaakt door Petra Flemming.

15 december:
Cas heeft op 13 november een date gehad met een mooie dame. Het ging allemaal veel sneller dan verwacht...
Helaas is bij de echo gebleken dat ze niet drachtig is. Hopelijk volgende keer meer geluk!

7 november:
Afgelopen zondag zijn we naar de CAC/CACIB show in Bleiswijk geweest. Deze keer mocht Thibo ook weer een keer meedoen en hij deed het prima, behaalde bij keurmeester Jan Coppens een keurige 2 Uitmuntend (van de 5) in de Open Klasse met een mooi rapport. Daarna mocht Cas de ring in en die won de Kampioensklasse met een 1 Uitmuntend (van de 2). Daarna werd Cas Beste Reu met CAC en CACIB (deze schuiven door naar de Reserve Beste Reu) en vervolgens ook BOB en mocht dus naar de erering. In de erering stonden in totaal 10 BOB's van Rasgroep 6. Cas kon in die grote ring zijn geweldige gangwerk pas echt goed laten zien, man man, wat kan dat ventje mooi lopen...En dat optreden werd beloond, we mochten op het ereschavot plaatsnemen bij nr.3. En dit  geweldig resultaat levert een uitnodiging op om mee te doen met de Hond van het Jaar 2017 Show. Dat wordt een heel nieuwe belevenis!

26 oktober:
Vandaag zijn de pupjes van Thakadu en Cas geboren: 7 teefjes en 5 reutjes. 1 Teefje heeft een knikstaartje maar de rest is tot nu toe geheel correct! Moeder en pups maken het prima. We zijn ontzettend dankbaar en blij met het moois dat deze combinatie heeft voortgebracht!

22 oktober:
Nog een kleine week te gaan...Thakadu doet het prima, ze heeft een mooie buik.
Het aftellen gaat beginnen, o wat wordt het spannend!

30 september:
Na 5,5 maand is dan eindelijk de bevestiging binnen dat Cas Internationaal Kampioen is!
En a.s. mama Thakadu groeit goed!

23 september:
YES!!! Cas wordt PAPA!!! 

9 september:
WowWow...Cas heeft de smaak te pakken en flikte het kunstje vandaag weer...
Op de Green Dog Show van Namen (België) werd hij bij km J.Eberhardt (D) Beste Reu met CAC, CACIB en BOS.
Gaat goed zo!

2 september:
Wat een dag, wat een dag...
Was ik begin van de week al in de wolken, ik denk dat ik er voorlopig nog maar even zal blijven...

Vandaag op de KCM van RRCN behaalde Thibo onder keurmeester Mevr. A.B.Sluiter in de Fokkersklasse (na een echte nek-aan-nek-race) een keurige 2e plaats met een Uitmuntend en een prachtig rapport. 
En zijn grote broer Cas...werd Beste Reu (van de 45) en BOS!!! met dubbel CAC en extra complimenten voor zijn geweldige gangwerk!
Bedankt RRCN voor de prima organisatie en alle andere winnaars ook gefeliciteerd. Tot volgend jaar. 

1 september:
In de vele jaren dat we RR's hebben, hebben we al veel met hen beleefd, ik zou er een boek over kunnen schrijven...
En dan zou er nu een nieuw, spannend hoofdstuk aan toegevoegd kunnen worden...
Nicole Slag (kennel El-Faiyum) bedankt voor je vertrouwen in Cas en Brenda Dekeijzer bedankt voor de mooie banner!

7 augustus: 
Afgelopen weekend waren we te vinden in Bremen.
Zaterdag op de CACIB-show, km mevr.Marion Riedel (D), moesten de mannen nog 'op stoom' komen (Cas 3U in de Kampioensklasse en Thibo ZG in de Open klasse) maar zondag, km mevr.Vihra Grigorova (BG), ging het beter.
Cas scoorde 2U in de Kampioensklasse met RCAC VDH maar dat wordt een volle punt omdat nr.1 al VDH Kampioen is! 
En dan...wow wow wow die Thibo...die scoorde eerst 1U in de Open Klasse met CAC VDH en vervolgens werd hij Reserve Beste Reu met RCAC RRCD...We gingen samen echt even uit ons dak! 
Wat kunnen we weer trots zijn op onze Nova Boys!

24 juli:
Tijd voor een honden-update!
Met Cas ben ik naar een aantal shows in België geweest, met mooie resultaten, en hij werd in Luik reserve beste Reu. Thibo vermaakte ondertussen de boel thuis maar was ook heel blij als wij weer terug waren. Verder hebben Cas en Thibo deelgenomen aan de lurecoursing van RRCN in Rotterdam. Dat was een heel spektakel...ze waren niet/nauwelijks te houden, zo fanatiek waren ze. Thibo wist zich zelfs uit zijn tuigje te wurmen en liep al voor zijn beurt een rondje...Het werd een nek-aan-nek race tussen de broertjes. Uiteindelijk werd Cas 6e en Thibo 7e reu (van de ca. 25) bij de 'volle-ronde-race'. Omgerekend liepen ze gemiddeld zo'n 45-50 km per uur...Geweldig om te zien! (Foto's staan in het fotoboek Coursing)


14 juli:
Even iets heel anders dan 'honden'...
Van zus Annelies had ik een prachtig cadeau voor mijn 60e verjaardag gekregen en gisteren was het zo ver: een bezoek aan Maastricht waar André Rieu een concert gaf op het Vrijthof. Wat een ervaring om live mee te maken....we hebben genoten!

4 juni:

     

Vandaag zijn we naar de kennelwandeling in de Soesterduinen geweest. Wat een feest voor de 12 honden en hun baasjes! En wat heb ik genoten als fokker...zoveel mooie nakomelingen van Nova bij elkaar zonder grauw of snauw. Geweldig! Na afloop ook nog een gastvrij onthaal gekregen bij Nika en Theo, dat maakte de dag helemaal af!
Bedankt allemaal, het was voor mij (weer) een 'Casa Nova Cura' dag met een gouden randje! 
        

                               

27 mei:
Wat was het heet...maar wat was het gezellig op de BRRC Clubshow!!! Onze ventjes hebben er hun beste beentje voorgezet en ik ben heel trots op hun resultaten: Thibo 2e Uitmuntend in de Fokkersklasse en Cas een Uitmuntend (zonder plaatsing) in de Kampioensklasse!

21 mei:
Vandaag stond de show van Wieze op het programma. Eigenlijk zou alleen Cas mee gaan maar omdat er geen oppas was voor Thibo, heb ik die op het nippertje ook nog kunnen inschrijven. En laat die nou een 1U scoren in de Open Klasse...Cas behaalde netjes een 2U in de Kampioensklasse.

13 mei:
In de Top Dog competitie 2016 van de Belgische rasvereniging BRRC is Cas als 2e reu geëindigd! 

5-12 mei:
We zijn er even tussenuit geweest, we hebben  een week vertoefd in een prachtig huis op het strand van Nieuwvliet-Bad. Bij vloed was er nog maar een strook van 10 m tussen het huis en de branding...Geweldig genoten!

18 april:
Wow wow wat een resultaten afgelopen weekend in Goes op de CAC/CACIB show!!! 
Zaterdag waren Cas en Thibo beiden ingeschreven, wel lastig omdat ze tegelijk de ring in moesten want Thibo is nu ook >2 jaar. Gelukkig wilde Marjolein v.d.Biesen hem voorbrengen (ze kent hem van de ringtraining). Ze zou eigenlijk alleen de gezamenlijke looprondjes doen, maar uiteindelijk heeft ze alles gedaan omdat de mannen direct na elkaar gekeurd moesten worden. Tussendoor ruilen was geen goede optie, veel te veel gedoe/stress.
Het ging prima zowel bij Cas als Thibo, ben zó trots op mijn Nova Boys:
Thibo mocht bij bordje 3 gaan staan met een U en een keurig rapport, ja natuurlijk, hij moet nog uitzwaren, is eigenlijk nog een echte puber.

En Cas...mocht naar bordje 1, ook met een U en een mooi rapport. Maar hij was daarmee nog niet klaar want hij mocht meedoen voor Beste Reu...en dat werd hij. Daarmee behaalde hij zijn laatste CAC en CACIB, nodig voor de titels. Oftewel:
Cas is nu Nederlands & Internationaal Kampioen!!! Uiteindelijk werd hij ook nog BOS.

Zondag was alleen Cas ingeschreven. Hoewel hij na zaterdag geen punten meer nodig had, vond ik het jammer om weg te blijven bij deze keurmeester. En hij behaalde wederom een 1U met een prachtig rapport en werd vervolgens reserve Beste Reu met RCAC en CACIB. Normaal schuift dit CACIB door naar de reu met het RCACIB maar de keurmeester liet weten het RCACIB niet toe te kennen...

Voortaan geen gedoe meer met 2 ventjes in dezelfde klasse want Cas mag vanaf nu in de Kampioensklasse uitkomen. Geweldig toch?


 

13 april:
Ons Baina nest wordt vandaag 2 jaar! Wat gaat dat hard...Alle 9 pups doen het hartstikke goed, en wat zijn ze allemaal goed terecht gekomen! Alleen maar blije baasjes vandaag! Hier thuis natuurlijk extra aandacht voor onze ondeugd, knuffel, clown en grote vriend Thibo!

21 maart:
Weer een paar uitslagen om te melden:
5 maart CAC/CACIB Groningen: Thibo behaalde 3U in de Tussenklasse en Cas won de Open Klasse met 1U. 18 maart CAC/CACIB Leiden: Cas was niet het type van de keurmeester en kreeg 'slechts' een ZG. Verder nog 2 testresultaten na DNA onderzoek van Cas: JME (dit is een erfelijke vorm van epilepsie): N/N,  dus clear! Ridge: R/R,  dus Cas heeft 2 dominant homozygote ridge genen en dit betekent dat zijn eventuele nakomelingen een ridge zullen hebben. Medisch gezien geheel onbelangrijk maar gezien het feit dat hij 5 ridgeloze nestgenootjes heeft (van de 12) toch goed om te weten!

4 februari:
De eerste show van 2017 (Eindhoven) is een feit... en hoe! Cas heeft nu alles behaald voor het Internationaal Kampioenschap maar...het is 2 weken te vroeg: Tussen het 1e en het 4e certificaat moet een jaar + 1 dag zitten...Dus gaan we gewoon verder met showen...

28 januari:
Lieve Faraa, vier jij je feestje daarboven? In gedachten zijn we er allemaal bij!

25 januari: 
Deze maand hebben we geen show bezocht, Genk stond wel gepland maar die hebben we vanwege het winterse weer maar overgeslagen, de weg was te glad. Wel hebben ze thuis geshowed en dat heeft Kees prachtig vastgelegd!


13 januari:
Niet in Libelle 43 van 2013 maar nu dan toch, tot mijn grote verrassing, wel in Libelle 2/3 van 2017. De foto is gemaakt tijdens een fotoshoot voor winterkleding-in-jachtstijl maar is toen niet gepubliceerd. Nova en Akin liggen voor het model, Faraa was al in de auto gezet ('t werd voor haar teveel) en Djara van Brenda zit er naast. Toch leuk dat zo'n foto na zo'n lange tijd alsnog gebruikt wordt!

1 januari: