NIEUWS 2018

25 december:

22 december:
Vandaag waren we te vinden op de laatste show van het jaar, de Kerstshow in Venray. Thibo behaalde in een zeer volle Open Klasse (10) een keurige U zonder plaatsing. We kunnen tevreden en trots terugkijken op zijn showresultaten in 2018, en gaan vol vertrouwen met hem naar 2019!

20 december:
Cas heeft weer damesbezoek gehad. Janna is een volle nestzus van Jalia. Duimen draaien ook voor dit mooie ouderpaar!

16 december:
Waar blijft de tijd...5 Jaar geleden werd het eerste nest (Ayoola) van Nova en Akono geboren. Alle baasjes gefeliciteerd, hopelijk kunnen we nog vele jaren van onze hondenvriendjes genieten!

16 december:
Ook wij zijn vandaag naar de Amsterdam Winner geweest. Eerst mocht Thibo aantreden in de Open Klasse en behaalde daar een geweldig resultaat met een prachtig rapport: 2U. Daarna mocht Cas de ring in en scoorde, op zijn 5e verjaardag, een mooie 4U in de Kampioensklasse. Dit was voorlopig zijn laatste show in Nederland, hopelijk zijn we er over 3 jaar weer bij, dan in de Veteranenklasse.
Cas' laatste show was tegelijk de eerste show van 2 van zijn Jockular pups, en wat deden die het, als allerjongsten in de puppyklasse, goed: Zowel Max als Fay behaalden een 2 Veelbelovend! Zo leuk dit!

11 december:
Duimen draaien volop want In het weekend van 8/9 december hadden Cas en Zita een afspraakje... Voorlopig is het vol spanning wachten op de echo op 7 januari!

28 november:
De pups van Cas en Faya hebben inmiddels allemaal een gouden mandje gevonden.
En vanavond kwam het mooie bericht uit Duitsland dat Jalia drachtig is. Er waren op de echo heel wat 'pupjes-in-wording' te zien... Begin januari 2019 worden ze verwacht. We kijken er weer naar uit!

7 november:
Er is weer een maand voorbij. Daarin zijn we een week naar Breskens (Zeeland) geweest, weer naar het 'Hans en Grietje huisje' achter de dijk, 50m van zee. Dat was genieten! Ook ben ik naar de pupjes van Cas en Faya wezen kijken. Zo leuk weer om dat kleine spul te zien, klein maar fijn, kerngezond en heel open en speels! Daarna ben ik op 3 november met Thibo naar de show in Bleiswijk geweest en wat deed hij het weer goed: hij werd Reserve Beste Reu met RCAC en vol CACIB! Tijdens de show kreeg ik een berichtje dat Cas' duitse vriendinnetje op weg was naar Hoogeloon dus we hebben het eind van de show niet afgewacht...
Op 3 en 4 november heeft Cas een hopelijk vruchtbare ontmoeting gehad met Jalia! Het wordt dus weer spannend....

6 oktober:
We zijn met onze NovaBoys naar de clubmatch van Club Elsa in Duitsland geweest. Het was een gezellige dag met 70 RR's, prachtig weer en mooie resultaten! Thibo behaalde in de grote Open Klasse (11) een Uitmuntend en mocht bij bordje 3 gaan staan. Cas scoorde in de Kampioensklasse 2 Uitmuntend met (R)CAC VDH en RCAC Club Elsa. Die heeft nu 4 VDH-punten binnen, nog 1 te gaan...

29/30 september:
Met Thibo heb ik de CAC/CACIB show in Maastricht bezocht. Wat ben ik trots op mijn ventje dat eindelijk (een beetje) volwassen wordt...Zaterdag werd hij Beste Reu en BOS met vol CAC en CACIB. Ook zondag behaalde hij een keurige 1 Uitmuntend. Dit betekent dus dat hij inmiddels kampioenschapspunten heeft verzameld voor Nederlands, Deens, Duits én Internationaal Kampioen...!

28 september:
Faya heeft vandaag het leven geschonken aan maar liefst 11 pups, 4 reutjes en 7 teefjes. Moeder en pups maken het goed.
Zo mooi om te zien, deze net-geboren-hoop-geluk!

2 september:

Vandaag zijn we naar het Brabants Rashondenfestival geweest van KV Waalwijk. Thibo behaalde daar bij keurmeester mevr.N.Horsten een mooie 1U in de Open Klasse en mocht tegen broer Cas lopen voor Beste Reu want Cas behaalde ook 1U in de Fokkersklasse. Cas won, werd Beste Reu, vervolgens BOB en zelfs BIG-3! Ook kregen beide ventjes een mooie rozet-met-naam voor het behalen van NJK (Thibo) en NK (Cas).

Maar het mooiste onderdeel was toch wel de kind-hond show. Daaraan deden Puck en Thibo mee, als 2 Afrikaantjes. Puck zag al snel hoe het moest en holde dapper met Thibo door de ring, geweldig om te zien. Ze werden beloond met de 5e prijs met kadootjes, een medaille en een echte beker. Hoe trots kan je zijn!

23 augustus:
Leuk nieuws ontvangen: Cas wordt weer papa want Faya is drachtig! Eind september worden de pups verwacht.

19 augustus:
Vandaag zijn we met Cas en Thibo naar de coursing in Geldrop geweest. Thibo werd helaas te erg getriggerd door het geluid van de machine die de lure rondtrok. Toen hij uit de bench mocht om in te lopen, was hij al niet meer te houden en wist zich uit zijn tuigje en halsband los te wurmen. Andere halsband omgedaan maar bij de start ging het weer het mis, het duurde daar net even te lang voor de lure gestart werd, Thibo wist weer uit zijn halsband en de armen van 2 sterke mannen te ontsnappen en kon de lure zo opvangen. Inmiddels was Cas ook losgelaten en zo maakten ze er samen een feestronde van met de lure in hun bek. Helaas bleek na afloop dat Thibo zijn mondhoek en een paar kussentjes van zijn voet behoorlijk had beschadigd. Einde coursingcarrière...

  
18 augustus:
Vandaag heb ik met Thibo deelgenomen aan een workshop BTA (Bend-to-Assent). Thibo had het vrij snel door, bij mij duurde het wat langer na 20 jaar 'anders' trainen...

5 augustus:
De Jockular pups doen het prima, zó leuk om ze van dichtbij te kunnen volgen! Inmiddels zijn de eersten al naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Omdat het zo'n prachtig en homogeen nest is, zullen Max en Fay bij de fokker blijven, hoe leuk is dat!Ook nog shownieuws: in Hannover heeft Cas zijn 2e duitse CAC (VDH) behaald en in Gießen zijn 3e! Nog 2 te gaan...Thibo scoorde in Gießen een ZG.

30 juli:
Cas heeft ook Faya weer op bezoek gehad, hopelijk is het nu wel gelukt. Over 4 weken zullen we het weten.

17 juni 2018:
Hoe leuk en verrassend kan showen zijn...
We zijn naar de show in Vejen (Denemarken) geweest. Ik hoopte eigenlijk dat Cas daar (met een flinke dosis geluk) het CK zou halen waarmee hij direct deens kampioen zou zijn. Het liep allemaal iets anders...Cas behaalde op de eerste dag netjes een 3U in de Kampioensklasse, maar waar niemand rekening mee gehouden had: Thibo won de Open Klasse met 1U en CK, werd 2.BHK (=reserve beste reu) en kreeg het Certificaat omdat nr.1 al deens kampioen is!!! Als Thibo ooit ergens nationaal kampioen weet te worden, is hij ook gelijk deens kampioen. Nog even doorshowen dus!
(Op de 2e dag wisten ze zich, in de stromende regen, niet voor de CK-selectie te plaatsen).

Thibo bedankte keurmeester John Wauben uitbundig!

9 juni 2018:
De Jockular pups zijn geboren!!! Op 9 juni heeft Luna 8 prachtige, flinke, gezonde pups gekregen!

3 juni 2018:
Op de ALV van RRCN werd het kampioensbord voor de door Cas behaalde nederlandse titel overhandigd. Een mooie traditie, bedankt RRCN!
Toch wel bijzonder...moeder & zoon..

2 juni 2018:
Op de CAC-show in Lommel behaalde Cas in de kampioensklasse 1U, CAC en werd BOS. Met deze CAC erbij is hij Belgisch Kampioen geworden!

30 mei 2018:
Nog een dag of 10 wachten...en dan wordt Cas weer papa!

16 april 2018:
Via Cas/Nakomelingen kan je meer info en foto's vinden van de pups van Cas!

13 april 2018:
3 Jaar geleden al weer... Ik ben zó trots en dankbaar dat alle pups uit dit bijzondere nest zulke mooie, gezonde honden zijn geworden!!! Alle baasjes van ons Baina nest: Gefeliciteerd met jullie Kanjers!

8 april:
Vandaag stond de jaarlijkse kennelwandeling in de Soesterduinen weer op de agenda, met daarna een prima verzorgde afsluiting door en bij Etha en Jaap (en natuurlijk ook Nika en Theo). Het was een zeer geslaagde middag, we hebben genoten!!!

15 maart:
Wat een geweldig nieuws!!!
Vandaag zijn de pupjes van Khiara en Cas geboren. Het zijn 9 gezonde pups, 6 reutjes en 3 teefjes. Op het eerste gezicht ook allen correct. Moeder en pups maken het goed. Dankbaar en blij dat de natuur weer zo iets moois heeft gegeven!11 maart:
Nestreünie van Cas' eerste nakomelingen, bijna 20 weken oud. Zo leuk om te zien! 9 van de 12 pups waren aanwezig, Een mooi homogeen nest, en ze lijken allemaal op papa!

1 maart:
Het was nog niet eerder zó koud...dus gezwicht...Het was wel even wennen maar het werd gewaardeerd!

6 februari:
Mooi nieuws!
Gisteren is er een echo gemaakt van Khiara en daarop is te zien dat ze drachtig is! Cas wordt rond 16 maart weer papa!!!

14 januari:
Wat een geweldig begin van showjaar 2018/prachtige afsluiter van showjaar 2017! Hier kan je eigenlijk alleen maar van dromen.
Vandaag ben ik met Cas, op uitnodiging van de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland, naar de Hond van het Jaar Show 2017 geweest. Geen gewone show, dit zegt de RvB er over:

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van andere tentoonstellingen, niet alleen doordat hier de top van de rashonden in Nederland aanwezig is, maar ook door de ‘glitter en glamour’. Het is traditie dat men zich feestelijk kleedt voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. Dat gebeurt op het toneel, goed te zien voor iedere bezoeker. Net als topmodellen lopen deze tophonden op een catwalk. Zo kan de keurmeester het gangwerk beoordelen. Net als de honden zien ook de exposanten en keurmeesters er op hun best uit. Ook de techniek - in de vorm van spotlights en eigentijdse muziek - draagt haar steentje bij aan de feestelijke stemming.

En een feest was het: Cas werd als eerste (!) van de uitgenodigde Nederlandse ridgebacks geselecteerd voor de eindkeuring van zijn rasgroep en behoort daardoor tot de 6 beste honden van rasgroep 6 in 2017! (En goed beschouwd is hij dus de beste Nederlandse RR van 2017...)
Hier vind je het filmpje met Cas op de catwalk!


Als 1e geselecteerd!

13 januari:
Afgelopen week heeft Cas Khiara uit Duitsland op bezoek gehad. Nu maar duimen dat het zeer vruchtbare ontmoetingen zijn geweest! Rond 6 februari zal er een echo gemaakt worden.

4 januari:
Dag lieve papa Badru...papa van het Baina-nest...we zullen je nooit vergeten...💖🌈
Lieve Ingrid, Helmut en Fabian, heel veel sterkte met het verlies van jullie grote vriend Badru. We denken aan jullie...

1 januari:

                                                                                                       Happy New Year!