Nieuws 2019

24 december:
De foto van vorig jaar hoefde maar een beetje aangepast te worden om up-to-date te zijn.
Zo te zien dus maar een kleine verandering...maar in het echt... Maar wat genieten we van ons trio!

23 december:
Vorige week heb ik de pups van Cas en Giesje bezocht. Wat een heerlijk stel weer, wat een hoop geluk bij elkaar, daar mogen we weer trots op zijn! Gisteren mocht Joep weer de showring in op de Winner/Kerstshow. Wat deed hij weer zijn best, en wat kreeg hij een mooi rapport mee naar huis met 1 Veelbelovend en BOS jongste puppy.

16 december:
Het is vandaag precies 6 jaar geleden dat ons eerste nest werd geboren, onze Ayoola pups.
Dat betekent ook dat Cas vandaag jarig is. Gefeliciteerd allemaal, we wensen jullie nog veel fijne jaren toe met elkaar!

12 december:.
Mooi vooruitzicht...
Amira is, samen met haar baasjes, in november (helemaal uit Duitsland) kennis wezen maken met Cas en ze mochten elkaar wel. Vandaag kwam deze mooie collage...!

6 december:
Vandaag is de dracht van Abby m.b.v. een echo bevestigd!
Ondertussen ontwikkelen de pups van Cas x Giesje (vandaag 1 maand oud) zich al tot echte hondjes.

7 november:
Cas heeft een leuk teefje op bezoek gehad. Dat worden weer spannende weken...

6 november:
Wat een mooi nieuws weer: Vandaag heeft Giesje maar liefst 14 pups gekregen. 8 reutjes en 6 teefjes, allemaal levendig en gezond, en allen met ridge. Wat een heel leuke bijkomstigheid is: Giesje is een halfzus van Joep (zelfde mama, Khiara).

5 november:
Joep ontwikkelt zich goed, het is een echte pup met bijbehorend puppengedrag. Hij voelt zich hier helemaal thuis en gedraagt zich daarnaar, wat soms wanhopige blikken oplevert van Cas en Thibo...Hij gaat naar puppyles en ringtraining en heeft op 3 november zijn showdebuut gehad in Bleiswijk. Dat ging goed: 1 Veelbelovend en BOS-jongste pup.

10 oktober:
Daar is-ie dan...Queenly Casa-Nova-Joep von der Burg Litermont, oftewel JOEP! Zoon van onze eigen Cas en Khiara (26-06-2019).
Zó blij met dit ventje, wat mooi om op deze manier weer een volgende generatie in huis te hebben!

8 september:
Cas heeft weer damesbezoek gehad, een heel mooi, speciaal meisje, zó leuk (daarover later meer). Duimen maar weer voor een geslaagde ontmoeting!

21 augustus:
Bij Kennel De Borgerhoeve zijn 12 gezonde pups geboren, 7 reutjes en 5 teefjes. 't Blijft steeds weer spannend of het allemaal goed zal gaan maar mama Brechtje heeft het prima gedaan! Zo mooi weer.... En wat hier extra leuk aan is: onze kanjer Akin kwam van de Borgerhoeve!

8-11augustus:
We zijn een lang weekend weg geweest, Thibo heeft deelgenomen aan de show in Ludwigshafen (haalde er een 3 Uitmuntend) en onderweg zijn we gestopt bij de pups van Cas en Khiara. Wat groeien die hard, en ze spelen al lekker buiten. Kees wilde foto's maken maar de pups hadden andere plannen...Wat een heerlijk stelletje ondeugden!

3 augustus:
De lange reis gisteren (en vanmorgen ook nog eens 1.12 uur gedaan over eigenlijk maar 10 minuten...) was niet voor niets!!!
Op de CAC/CACIB show van Bremen won Thibo vandaag de zeer sterke Open Klasse (14 inschrijvingen) en behaalde dus zijn 3e CAC (VDH). Hoe trots kan je zijn...

30 juli:
Afgelopen zaterdag ben ik naar Duitsland geweest, heb daar de 13 pupjes van Cas en Khiara bezocht. Ze zijn nu ruim een maand oud en doen het allemaal prima. Wat een heerlijk stel, ik heb genoten, de middag vloog voorbij.

6 juli:
Vandaag hadden we een terugkommiddag met de pups van Zita x Cas. Ze waren er allemaal (11), het was geweldig. Wat een prachtig, vrolijk stel. Ik heb genoten!

26 juni:
Wat een mooi bericht mochten we ontvangen:
De pups van Khiara en Cas zijn geboren, het zijn er maar liefst 13: 7 reutjes en 6 teefjes. Hopen dat ze allemaal op mogen groeien tot mooie, gezonde honden!

23/25 juni:
Cas en Brechtje hebben 2x een date gehad. Zondagavond en, vanwege de enorme hitte, dinsdagochtend al om 06.00 uur.
Nu maar hopen dat het tot een mooi resultaat zal leiden!

16 juni:
Vandaag lekker een dag op stap geweest met Thibo, naar de buitenshow in Emsdetten/Münster (Duitsland). Het werd een zonnige dag vol verrassingen en uiteindelijk mocht ik de BOS mee naar huis nemen, met CAC VDH en Club RRCD!!!
Hoe geweldig is dat!

30 mei:
Het leuke aan 'papa worden' is o.a. deelnemen aan een nestreünie.
Deze keer hoefden we niet zo ver te rijden want we gingen naar Haghorst waar het complete Jockular nest (Cas x Luna, 9 juni 2018) aanwezig was. Het was een geweldige dag, ik heb genoten! Bedankt allemaal!

26 mei:
Vandaag was het de beurt van Thibo om met mij op stap te gaan en wel naar de CAC/CACIB show van Oss (in Den Bosch). Hij zette zijn beste beentje voor en mocht bij bordje 4 gaan staan met een U en een keurig rapport.
Er deden hier ook 2 nakomelingen van Cas mee, en hoe...
Max (Jockular Fergus Fearless) en Fay (Jockular Faylinn Fearless) stonden voor het eerst in de Jeugdklasse. Max scoorde 2U en werd vervolgens zelfs Reserve Beste Reu met RCAC! Zijn zusje Fay behaalde 1U en haar 1e JCAC. Ook een duo om trots op te zijn!

25 mei:
We (Cas en ik) zijn vandaag naar de Clubmatch van BRRC geweest. Er deden 5 nakomelingen mee, 4 in de jongste puppyklasse en 1 in de tussenklasse, zo leuk om ze ( voor het eerst) in de ring bezig te zien.... het waren volgens de km vooral happy pups!
Papa Cas wist zichzelf in de enorm sterke Kampioensklasse (7 (multi)kampioenen) ook prima te presenteren. Na de eerste ronde stond hij op de 3e plek maar na nog een ronde mocht hij, vanwege zijn prima gangwerk, zelfs bij bordje 2 plaatsnemen. Dus: 2U!!! WOW!!

23 mei:
Mooi nieuws ontvangen: Khiara is drachtig. De pups worden verwacht omstreeks 27 juni.

20 mei:
Hoe bijzonder en knap is dit:
RUS JCH Paula-Eva von der Burg Litermont (Cas x Khiara) heeft er, net 14 maanden oud, door het behalen van het examen 'schapen hoeden' een nieuwe titel bij: 'Hütehund'.
Dat is wel een heel speciale titel voor een niet-herdershond!

19 mei:
We hebben weer een kennelwandeling gehad in de Soesterduinen. Het weer was ons goed gezind, heerlijk droog kunnen wandelen, en na afloop nog 'soep +' bij Etha en Jaap. Het was wederom een gezellig samenzijn!

5 mei:
We (Cas en ik) hebben een druk weekend achter de rug. Zaterdag zijn we naar de NKD van RRCN geweest, daar werd het nest van Cas x Takkie (26-10-2017, Kennel El-Faiyum) gekeurd. Er stonden 6 (van de 12) mooi 'opgedroogde' nakomelingen in de ring, samen met papa en mama. We mogen er trots op zijn!Zondag zijn we naar de nestwandeling van Cas x Faya (28-09-2018, Kennel Tussen de Rivieren) geweest. Zo leuk om 7 van de 11 pubertjes terug te zien, en jeetje, wat een mooie nakomelingen, mogen we ook weer trots op zijn!

1 mei:
Cas heeft weer damesbezoek gehad. Dat we daarom een nachtje in de achtertuin moesten kamperen was geen probleem...Het wordt een herhaling van nest 2, Cas x Khiara.

Direct na de 2e dekking zijn we met de camper naar Amiens gereden. Voornaamste reden: nog graag een keertje met mijn beide ventjes meedoen in de Parenklasse (dat kan maar op een aantal shows). Zo leuk om te doen ook al leverde het deze keer geen plaatsing op. Bij het keerpunt raakten ze letterlijk en figuurlijk in de knoop. Jammer maar helaas. Om daaraan mee te mogen doen, moeten de honden ook individueel zijn ingeschreven. Dat ging prima: Thibo haalde in de Open Klasse een 2U met RCACS en Cas een 2U in de Kampioensklasse en werd tevens Res.Beste Reu met RCACIB.

14 april:
Even de afgelopen weken in vogelvlucht:
De pups van Jalia en Cas zijn inmiddels naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Allemaal opgetogen berichten uit Duitsland!
De pups van Zita en Cas zijn ook al uitgevlogen. We zijn naar de laatste puppybijeenkomst geweest. Zo konden wij kennis maken met de nieuwe baasjes en zij konden papa Cas in het echt zien. Een geweldige dag en zo leuk om al die blije gezichten te zien!
Ook ben ik naar de pups van Janna en Cas wezen kijken, wat een heerlijk stel. De eersten daarvan zijn ook al naar hun nieuwe baasjes toe. Wat vliegt de tijd....

En geheel onverwachts kwam er op Facebook een foto voorbij van een dochter van Cas, Paula-Eva von der Burg Litermont....als Jeugdkampioen van Rusland. Hoe leuk is dat!

13 april:
Ons Baina nest is jarig! De 9 pups van Nova en Badru vieren vandaag hun 4e verjaardag.
Wie had dat 4 jaar geleden gedacht, men schatte de levenskans van dit nest heel erg klein.
En moet je ze nu zien....Stuk voor stuk mooie, stoere, gezonde en gelukkige honden, echte ridgebacks!
Lieve Dayo, Obi, Kenzo, Thor, Thibo, Jade, Mila, Beau en Nova (en natuurlijk alle baasjes): Hartelijk Gefeliciteerd en doe er nog maar vele jaren in gezondheid en geluk bij!

19 maart:
Er was hele leuke post voor Cas, hiermee is hij officieel Duits (VDH) Kampioen!!!

27 februari:
Wat een geweldige week ligt er achter ons...
Op 20 februari zijn er 12 prachtige, gezonde pups van Janna en Cas geboren, 7 reutjes en 5 teefjes. Er zitten 3 livernoosjes bij. De dag erna zijn we naar Duitsland gereden om de 14 pups van Jalia (volle zus van Janna) en Cas te bezoeken. Wat een heerlijk, prachtig stel, inmiddels zijn ze 7 weken en wat doen ze het goed! . Ook krijg ik goede berichten over het nest van Zita en Cas, ook daar ontwikkelen de pups zich prima. Die zijn ondertussen ook al weer 3 weken. Vrijdag zijn we doorgereden naar Bindlach waar in het weekend een tentoonstelling was. Cas en Thibo hebben er beiden aan deelgenomen en hoe:
Thibo stond in een grote Open Klasse (12 reuen) en werd uiteindelijk 2e met een Uitmuntend en kreeg het RCAC (VDH).
Cas stond met 3 reuen in de Kampioensklasse en behaalde een 2 Uitmuntend met RCAC (VDH). Tevens werd hij reserve Beste Reu met RCAC (RRCD). Omdat nr.1 al VDH Kampioen is, wordt de RCAC (VDH) van Cas een volle CAC (VDH). Dat is zijn 5e en dus kon ik vandaag voor hem de titel Duits Kampioen VDH aanvragen!

6 februari:
Dat was leuk wakker worden vanmorgen...Een telefoontje dat Zita 11 mooie, gezonde pups heeft gekregen. Het zijn 6 reutjes en 5 teefjes. Mama Zita en haar pups maken het goed. We mogen weer trots zijn, ook op papa Cas!

2 februari:
Ook wij waren vandaag op de show in Eindhoven en wat deed Thibo het goed: 2U (uit 7) in de Open Klasse met een werkelijk prachtig rapport. Ook een ventje waar we trots op mogen zijn.

7 januari:
Vandaag opnieuw mooi nieuws: Zita en Cas krijgen pups. De echo liet zien dat Zita drachtig is, rond 8 februari zullen we meer weten...

3 januari:
2019 is voor ons heel mooi begonnen want vandaag zijn de pups van Jalia en Cas geboren. Het was een flinke klus voor mama Jalia: Er liggen maar liefst 10 reutjes en 4 teefjes gezond en wel in de werpkist. Dat ze allemaal maar mogen opgroeien tot mooie, gezonde honden!

1 januari: