Nieuws 2020

24 december:


Daar zijn ze dan....
De pups van Thibo en Donna zijn 20 december geboren. Het zijn 8 gezonde, levendige pups, 4 reutjes en 4 teefjes. Mama Donna verzorgt ze uitstekend dus ze groeien al goed. Zó blij met dit nest...
En wat een mooi en lief gebaar van de fokster: het nest krijgt de naam 'Nova's ' , dit ter herinnering aan hun zo speciale oma Nova!
Het verhaal over Nova's Baina nest (waar Thibo ook bij hoort) staat toevallig nu in het clubblad van RRCN. Of je kunt het hier op de website teruglezen.

16 december:


4 december:

Beau en Cas hebben 7 stevige, gezonde pups gekregen. Het zijn 5 reutjes en 2 teefjes. Mama Beau en haar 7-tal maken het prima. Daar worden straks weer heel wat wachtende pupmensen blij mee gemaakt! Elke keer weer zo leuk, daar doen we het tenslotte voor!

24 november:.
'Joepie, er zijn 10 prachtige pups geboren, 6 reutjes en 4 teefjes, zien er allemaal heel goed uit!'
Wat een leuk bericht om te ontvangen, we zijn trots op Giesje en Cas!

20 november:


En we zijn al weer een maand verder. De pups van Aranka en Cas zijn inmiddels naar hun nieuwe baasjes verhuisd. Komende tijd wordt het spannend want de pups van Giesje en Cas worden volgende week verwacht en over 2 weken de pups van Beau en Cas.
Verder is er nog iets heel leuks te melden: Thibo heeft een geslaagde ontmoeting gehad met Donna en hopelijk worden ze tegen Kerst ouders van een mooi stel gezonde pups.
Thibo zijn eerste nakomelingen, hoe geweldig is dat!

11 oktober:

Zo, voor je het weet is er al weer een maand voorbij...een drukke maand, waarin Joep aan een paar 'corona-proof' shows heeft deelgenomen, in Zwolle en Maastricht. De show in Rösrath (D) was op het laatste moment voor ons niet meer toegankelijk wegens grensbeperkingen die per direct ingingen. De (duitse) nakomelingen van Cas hielden er de familie eer hoog! Er zullen voorlopig nog nauwelijks shows georganiseerd worden, jammer maar niets aan te doen.
Verder is Joep's bloed getest, alles is ok (zoals we al verwacht hadden vanwege zijn ouders).

Het was ook een drukke maand voor Cas want er kwamen 2 teefjes op bezoek. Tja, zoiets is nooit helemaal vooraf te plannen.
Met Giesje gaat het om een herhaling van 2019.
En met Beau is het de volgende stap na de geslaagde wandeling afgelopen juli. We duimen weer voor mooie, gezonde pups.
De pups van Aranka en Cas groeien ondertussen lekker door, het worden al echte hondjes.

10 september:
Daar zijn ze dan, de pups van Cas en Aranka: 7 reutjes en 3 teefjes. Er zitten 3 livernoosjes bij. Een prachtig stel gezonde pups. Elke keer weer zo mooi om mee te maken...


10 augustus:
4 Weken geleden heeft Cas damesbezoek gehad, en vandaag bleek uit de echo dat dat een vruchtbare ontmoeting is geweest!
Aranka is de zus van Abby waar hij al een prachtig nest mee heeft dus ook nu verwachten we een mooi stel gezonde pups!

2 augustus:
Op 20 juli heb ik de pups van Cas x Faya bezocht. Een heerlijk stel pups weer, klein maar fijn. Inmiddels hebben ze allemaal het nest verwisseld voor een gouden mandje. Er zijn weer 12 gezinnen blij gemaakt.

12 juli:
Het is een vreemde tijd i.v.m. de coronacrisis. Sinds 1maart zijn er geen shows meer georganiseerd. Nu mag het buiten weer, heel streng de regels van RIVM aanhoudend. Dat betekent o.a.: geen publiek, geen kantine, mondkapje op en zoveel mogelijk 1,5m afstand houden van elkaar. In België werd een leuke, kleinere show gehouden, alleen voor Jongehonden en Veteranen. Dat leek me een prima oefening voor Joep. En wat deed hij het goed: Hij werd daar BOB!

11 juli:
Vandaag ben ik met Cas bij het Grootmeer wezen wandelen, samen met een mooi meisje en haar baasjes. Wordt vervolgd!

6 juli:
Het is elke keer weer heel spannend om de post van de RvB te openen, ook digitaal, maar....
Joep's HD-A certificaat is 'in the pocket' ! Zó blij mee!!!

4 juli:
Vandaag mocht Joep meedoeen aan de RRCN Aankeuringsdag. Deze dag werd georganiseerd omdat er in deze coronatijd geen hondenshows georganiseerd mogen worden. Hij mocht als eerste de ring en en wat deed hij het goed: beide keurmeesters waren dik tevreden met wat ze zagen, waren het helemaal eens met elkaar en gaven hem beiden een Uitmuntend. Deze uitslag betekent dus zijn 1e officiële U. Zó trots op dit ventje!

27 juni:
Helaas hebben de 2 kleinste pups van Faya het ondanks veel extra zorg niet gehaald, ze waren te klein, te zwak...zo jammer....
De overige 12 doen het gelukkig goed, die zijn ook een stukje groter.

Vandaag heeft Joep leren fietsen: eerst achter op de oprit (hij had het snel door) en vanavond langs de straat. Alleen omdraaien is een dingetje want hij heeft natuurlijk altijd geleerd om bij het wandelen links van me te lopen, en bij fietsen moet hij aan de rechterkant, dat is veiliger.

8 juni:
Faya heeft ons lang in spanning laten zitten maar eindelijk, op dag 64, zijn haar pups geboren: 7 reutjes en 7 teefjes, allemaal zo te zien gezond, er zitten wel een paar hele kleintjes bij. Wat een wonder toch weer, zó mooi!

6 mei:
Vanmiddag kreeg ik een heel leuk telefoontje van een enthousiaste fokker: Ik laat het jou als eerste weten: Faya is drachtig, we zagen minstens 8-10 hartjes kloppen! Dus....Cas wordt rond 6 juni weer papa!

21 april:

Vandaag het verdrietige nieuws ontvangen dat Luna (Casa Nova Cura Sitara Ayoola) is overleden aan lymfeklierkanker.
Veel te vroeg, ze was pas 6 jaar.
Wat zal ze gemist worden door haar gezin....
Heel veel sterkte allemaal!

13 april:
Vandaag is ons BAINA-nest jarig, Het is al weer 5 jaar geleden dat ze geboren zijn. Wat was het toen spannend of het mama Nova nog gegeven zou zijn om haar pupjes te krijgen... Nog altijd zó dankbaar voor de hulp van de diverse specialisten!
Het zijn alle 9 Kanjers geworden! Daar mogen we met zijn allen trots op zijn! Fijne (verwen)dag Nova, Mila, Beau, Jade, Obi, Thor, Kenzo, Dayo,Thibo en baasjes! Uiteraard is Thibo hier extra in het zonnetje gezet!

12 april:
De pups van Kaya en Cas groeien goed, ze zijn al bijna 6 weken.

Verder is het alledaagse leven al wekenlang ontregeld omdat we vrijwel nergens heen mogen gaan i.v.m. mogelijke besmetting met het coronavirus. Gelukkig mogen we nog wel boodschappen doen en gaan wandelen met de honden maar hondentraining, show, sporten, eigenlijk alles ligt voorlopig stil. We kunnen alleen maar hopen dat de crisis over een paar maanden grotendeels over is, zodat we het normale leven dan weer voorzichtig kunnen gaan oppakken...

7 april:
Cas had de afgelopen 2 dagen een date met een bekend teefje: Faya. Als het goed is, wordt hun 2e nest begin juni geboren. Een leuk vooruitzicht in deze vreemde tijd i.v.m. de coronacrisis....

3 maart:
Nieuw leven... De pups van Cas en Kaya zijn geboren: 4 reutjes en 6 teefjes. Allemaal gezond, met ridge en er zitten 3 livernoosjes bij. Zo mooi weer!

27 februari:
Joep doet het goed. Hij is inmiddels 8 maanden, 68 cm en 35,7 kg. Flinke vent al, waar ik zó blij mee ben...
Ook van nestgenootjes komen er alleen maar positieve berichten binnen! Fijn om te horen want daar doe je het uiteindelijk voor!

20 februari:
Vandaag heb ik het Coolabezi nest bezocht. Wat een mooie, gezonde en actieve pups, geweldig om te zien en te knuffelen. 1 pup heeft misschien een 3e kroontje in de box (de tijd zal het leren) en 1 pup heeft een minimaal voelbaar bobbeltje op het puntje van zijn staart. De andere 8 zijn zeker correct. Zó mooi weer...

8 februari:
Vandaag ben ik met Joep naar Dogshow Eindhoven in Venray geweest. Wat deed hij zijn best...en wat mag ik trots op hem zijn: 1 Veelbelovend en BOB-puppy. Met daarbij ook nog een prachtig keurrapport (let vooral op de laatste zin)!
Met dank aan de keurmeester, dhr.Rony Doedijns.

4 Februari:
Kaya is drachtig! We gaan weer aftellen... Ondertussen groeien de pups van Abby als kool.

5 januari:
Vandaag zijn Cas en Abby de trotse ouders geworden van 10 gezonde en op het oog correcte pups. Het zijn 5 reutjes en 5 teefjes. Zó mooi weer...

2 en 3 januari:

Cas heeft weer een leuk teefje op bezoek gehad. Hopelijk een vruchtbaar begin van het nieuwe jaar...1 januari:
Dat 2020 maar weer veel mooie dingen in petto mag hebben....