Nieuws 2021

27 december:
Volle bak....eh....buik! Er zijn 12 pupjes geteld. Pheeby heeft nog een week of 2 te gaan....Ben benieuwd of ze dat haalt...24 december:

16 december:
Wat vliegt de tijd...ons eerste nest Ayoola werd vandaag precies 8 jaar geleden geboren. 12 Pups, er leven er nu nog 10, waaronder onze eigen Cas! 10 Veteranen want als je 8 jaar bent, mag je je veteraan noemen...Fijne dag vandaag met al jullie lieve baasjes, doe er nog maar een aantal gezonde jaren bij, en we hopen elkaar ergens in 2022 weer te kunnen/mogen ontmoeten!

12 december:
Op 5 december was voorlopig de laatste show, in Wieze (BE), want vanwege COVID-19 zijn de shows de komende maanden geannuleerd. Zo jammer dit. Joep behaalde een keurige 2U.
Gelukkig kunnen we wel elke week naar speurles, een heel andere tak van sport maar ook een leuke bezigheid.
Verder kwam deze week het fantastische nieuws dat Cas begin januari weer papa wordt want Pheeby is drachtig. Weer iets moois om naar uit te kijken
.

15 november:
Afgelopen maand zijn er weer een paar vermeldenswaardige gebeurtenissen gepasseerd:
Cas is wezen wandelen met een heel leuk vriendinnetje (Pheeby), afspraakje gemaakt voor begin 2022, maar 'moedertje natuur' dacht daar anders over...Hopelijk is er over 2 maanden goed nieuws te melden.

Joep heeft deelgenomen aan diverse shows, overal met een uitmuntend resultaat, en in Douai werd hij zelfs Reserve Beste Reu!

Met Joep ben ik al een poosje bezig met mantrailen (speurles) en ook Thibo is er inmiddels mee begonnen, die is wel iets fanatieker dan Joep.

10 oktober:
Vandaag waren Joep en ik te vinden op de CAC show in Genk. Hij wist daar wederom de Open Klasse te winnen met 1 U maar daar is het bij gebleven. Volgende show weer nieuwe kansen!
Cas en Joep hebben eerder deze week meegedaan aan een sperma onderzoek, afstudeeropdracht van 3 HAS-studenten bij het Cryolab van Maarten Kappen. Heel nuttig, en wederom was de beoordeling dat hun sperma ook na invriezen en ontdooien nog steeds van excellente kwaliteit is! Toch leuk om te weten.

27 september:
Het was weer showweekend, nu in Maastricht...
Zaterdag moest Joep nog 'voorgloeien' en behaalde hij bij keurmeester mevr. Orit Nevo (Israel) in de grote Open Klasse (11) een nette U zonder plaatsing.
Zondag kwam zijn diesel echt goed op gang en behaalde hij bij keurmeester mevr.Jette Ramvad (Denemarken) 1 Uitmuntend in een wederom sterke Open Klasse (11), werd vervolgens Beste Reu met CAC en CACIB en werd uiteindelijk BOS!!! Supertrots weer op dit ventje! (BOB: Marike Geel met Puck)

12 september:

Het was een druk showweekend. Na gisteren de KCM stond vandaag de CAC/CACIB show in Genk (België) op de agenda. En Joep flikte het: Hij behaalde bij keurmeester dhr.Antonio Mracevic (ME) eerst een keurige 1U in de Open Klasse en vervolgens het CAC en CACIB, werd Beste Reu en uiteindelijk BOS. Maar de kers op de taart was toch wel de bijbehorende CRUFTSKWALIFICATIE die op deze show te verdienen was! Zó trots op dit ventje!

11 september:
Joep en ik waren vandaag te vinden op de KCM van RRCN in Heteren. Het was een gezellige dag, en dat juist op het moment dat Joep gekeurd ging worden de enige flinke regenbui naar beneden kwam, deerde hem helemaal niet. Hij zette gewoon zijn beste pootje voor en wist uiteindelijk bij keurmeester mevr. Marjon Franke in de Open Klasse een 2U uit maar liefst 19 deelnemers te scoren!!! Weer zo trots op dit ventje!

5 september:
Vanmorgen was ik al heel vroeg op pad met Joep om om 09.30 uur in Zwolle in de showring (buiten) te kunnen staan. En hoe leuk is het als je ventje daar 2U (van de 9 reuen in de Open Klasse) scoort en ook nog reserve Beste Reu wordt met RCAC, zijn eerste 1/4 kampioenspunt in Nederland.

Met daarbij nog eens extra complimenten van keurmeester Dhr.Wim Wellens dat het echt een prachtige prestatie is voor nog zo'n jonge reu!!!
Het was eindelijk weer een showdag zoals voorheen: gezellig, geslaagd en mooi weer!
(Met dank aan Joep's fokker Gisela Leidinger voor de mooie collage)

23 augustus:
Omdat Joep aan alle eisen van het VFR van RRCN voldoet en hij inmiddels is uitgegroeid tot een mooie, stabiele reu met een prima karakter, is hij als dekreu beschikbaar voor passende teven.
Er is evt. bevroren sperma beschikbaar, kwalificatie: goed
(voor meer info: ciskagravendeel@gmail.com of 0627280548)

21 augustus:

En dan ineens, geheel onverwacht: Wat een dag, de CAC/CACIB show in Antwerpen....
Joep stond als jongste reu, net 2 jaar, in de Open Klasse die hij verrassend won met een 1 Uitmuntend. Vervolgens werd hij Beste Reu waardoor hij zijn eerste kampioenschapspunten behaalde: CAC en CACIB. Vervolgens werd hij BOB en in de erering kwam hij maar liefst tot BIG-3!!! Wat ben ik trots op mijn jongste ventje!
En wat zo leuk is: Oma Nova begon haar showcarrière ook als Brabowinster, in 2012.
 

20 augustus:
Inmiddels keert het normale leven weer mondjesmaat terug. Alle pups van Cas hebben een prima 'for ever home' gevonden, Cas is inmiddels weer 2x opa geworden van prachtige pups, zo mooi dat zijn goede lijn wordt voortgezet, daar doen we het tenslotte voor!
Ook het showen is voorzichtig weer begonnen, Joep doet zijn uiterste best met tot nu toe nog wat wisselende resultaten. Niet vreemd als je bedenkt dat hij, na een jaar geleden een paar keer in de Jeugdklasse te zijn gestart, nu direct in de Open Klasse moest starten als 'Broekie'...
Verder ben ik met Joep gaan mantrailen, personen opzoeken via geurspoor. Hij vind het heel leuk om te doen en begint het spelletje inmiddels aardig door te krijgen. Zo knap om te zien dat het spoor van de runner vrij nauwkeurig wordt gevolgd door Joep.

16 juli:

Vandaag kwam het verdrietige bericht dat Nova (Casa Nova Cura Robijn Baina) is ingeslapen. Ondanks het verwijderen van haar aangetaste milt kon ze de strijd niet winnen...6 jaar pas, veel te vroeg...Wat zal ze gemist worden, heel veel sterkte voor haar baasjes Sigrid en Dick.

26 juni:
Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Van Joep!
 


23 juni:
De diverse fotoalbums en ook de nakomelingenpagina's van Cas zijn bijgewerkt.

18 juni:
Wat gaat het toch snel...De pups van Ayumi en ook van Kaya gaan volgend weekend na een geweldige begintijd bij de fokkers al weer naar hun nieuwe families toe. Ik heb vandaag de pups van Kaya bezocht...14 heerlijke miniritsjes! Helaas is het door de nog steeds geldende Corona maatregelen niet gelukt om naar de pups in Duitsland te gaan maar door de vele foto's en filmpjes heb ik toch een geweldig goede indruk van het nest daar gekregen. Ook daar worden 9 gezinnen blij gemaakt met zo'n lieve Dayuca pup!

26 mei:
De pups van Cas en Luna gaan al weer bijna naar hun nieuwe baasjes toe. Ze zijn ondertussen allemaal gezond verklaard. Ook met de pups van Cas en Ayumi gaat het goed en gelukkig is Ayumi weer helemaal opgeknapt en kan haar pups zelf weer verzorgen. De pups van Cas en Kaya groeien ondertussen als kool...

15 mei:
Omdat er nog steeds geen shows zijn, was er vandaag weer een aankeuring georganiseerd door RRCN. Ook Joep deed mee en hij wist zijn benodige Uitmuntend vanaf 18 maanden te behalen. Hiermee heeft hij aan alle eisen van het VFR van RRCN voldaan. We zullen wel zien wat de toekomst brengt. Zijn fokster heeft alvast een mooie collage van hem gemaakt!

9 mei:

Op 8 mei heeft Kaya aan maar liefst 14 mooie, stevige pups het leven geschonken. Het zijn 7 reutjes en 7 teefjes. Er zitten 6 livernoosjes bij.

Hiermee is het laatste nederlandse nest van Cas een feit want hij heeft nu het door RRCN maximaal toegestane aantal nesten op zijn naam staan. Maar wat een geweldige afsluiter is dit nest...Chapeau!

6 mei:
Gisteren ben ik naar het nest van Cas en Senna wezen kijken, wat een heerlijk dozijn pups!

Vandaag ben ik met Puck naar de pups van Cas en Luna geweest. Puck had al snel haar favoriet gevonden: Pretty Lady.

2 mei:
Lief en leed liggen steeds dicht bij elkaar...Helaas zijn er van het nest van Cas en Ayumi toch 2 livernoos teefjes overleden, zó jammer...Gelukkig doen de andere 9 pups het goed.

24 april:

Wederom is er puppygeluk te melden, nu in Duitsland. Na de nogal omslachtige 'coronaproof' dekking heeft Ayumi maar liefst 6 reutjes (1 livernoos) en 5 teefjes (3 livernoos) gekregen. Alle pups zijn levendig en gezond en mama Ayumi maakt het na 20 uur hard werken ook goed.

De pups van Cas en Luna doen het prima.

Volgende week ga ik de pups van Cas en Senna bewonderen, die vliegen al weer bijna uit. De nestinventarisatie van RRCN is al geweest en was zeer te spreken over de pups. Er was maar 1 kroonfoutje, de andere 11 pups zijn geheel correct.

18 april:


De pups van Luna en Cas zijn op 8 april geboren: 5 reutjes en 6 teefjes, 11 sterke en gezonde pups. Ze hebben allemaal een ridge, er zitten wel 7 multikroon ridges bij. Niet volgens de rasstandaard maar wel verrassend mooi om te zien. Een echt 'Corona nest' dus!

De pups van Ayumi worden deze week verwacht, ze heeft inmiddels een mooi rond en vol buikje!

Ook kreeg ik het geweldige bericht dat Kaya drachtig is. Er staan ons dus leuke, spannende tijden te wachten...

De pups van Cas en Senna groeien ondertussen voorspoedig op


21 maart:

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen met daarin leuke feiten en nieuwtjes.
Op 16 maart zijn de pups van Cas en Senna geboren. Het zijn 4 reutjes en 8 teefjes (waarvan 1 livernoosje). Moeder en kleintjes maken het goed!

En diezelfde avond kreeg ik het heuglijke nieuws te horen dat alle inspanningen omtrent de dekking met Ayumi in Duitsland niet tevergeefs geweest zijn want Ayumi is drachtig!

Verder is Kaya op herhalingsbezoek geweest bij Cas. Als alles goed gaat, wordt dit Cas zijn laatste nest in Nederland. Hij mag nl. maximaal 15 nesten in Nederland hebben volgens het VFR van RRCN en dat aantal wordt met dit nest bereikt.

5 maart:
Luna is drachtig, dus Cas en Luna krijgen weer pups! Duimen dat het minstens net zo'n mooi nest wordt als het 1e in 2018!

23 februari:
Je moet er wel iets voor over hebben (zoals een coronatest en 2x retourtje Duitsland) maar hopelijk leveren alle extra inspanningen en maatregelen vanwege corona wel een prachtig resultaat op...we gaan het zien! In 2018 had Cas een heel mooi nest met Jalia, nu als het goed is met haar dochter Ayumi.

12 februari:
Vorig jaar had Cas een prachtig nest met Abby. Ruim 4 weken geleden heeft Cas haar mooie dochter Senna op bezoek gehad. Vanmiddag kregen we het mooie bericht dat de echo heeft bevestigd dat ze drachtig is. Dus weer een geweldig vooruitzicht op mooie pups!

10 februari:
Vandaag ben ik naar de pups van Thibo geweest. Een mooi stel, levendig en gezond. Dit weekend gaan ze al weer verhuizen naar hun nieuwe mandjes, wat gaat het toch snel...

8 februari:
Gisteren en vandaag is Luna bij Cas op bezoek geweest. Als alles goed gaat, wordt dit een herhaling van het mooie nest in 2018. We duimen alvast voor een goede afloop!

20 januari:
Vorige week heb ik de pups van Cas en Giesje bezocht, wat een heerlijk stel. Inmiddels zijn ze al weer uitgevlogen. En gisteren was ik bij de pups van Cas en Beau te vinden: 7 heerlijke, ondeugende rakkers bij elkaar. Ook die zullen binnenkort gaan verhuizen naar hun nieuwe baasjes. Zoveel blije mensen weer!

11 januari:
Afgelopen zaterdag zijn de ED foto's gemaakt van Joep, toch weer een spannend iets. Gelukkig kwam maandag de uitslag al:
ED-vrij! Zó blij mee. Nu nog 1x een U scoren en hij voldoet aan alle eisen voor de toekomst. We wachten het maar geduldig af.

1 januari: