Nieuws 2022

20 december:
Mooie afsluiter van showjaar 2022:

16-12-2022:
Hartelijk Gefeliciteerd Ayoola-baasjes van Danika, Nova, Nova, Ziva, Tuur, Nanji, Bayou, Mylo en onze eigen Cas met de 9e verjaardag van onze inmiddels al (een beetje) grijze maatjes. Maak er een mooie dag van met elkaar en blijf genieten!
In gedachten bij Kibo, Luna en vooral Aza waar het verdriet om het gemis nog zo vers is.


11 december:
Die Joep...Wat een mooie afsluiting van showjaar 2022...
Behaalde Joep in oktober al het Internationaal Kampioenschap, vandaag kwam daar de titel Belgian Winner en het Belgische Kampioenschap bij! In Brussel behaalde hij het 4e en laatst nodige CAC. Blij mee en zó trots op mijn ventje.
Nu een welverdiende showvakantie tot begin maart 2023.7 december:

Er zal vanavond weer een nieuwe ster aan de hemel staan....Aza, uit mijn 1e nestje (Nova x Akono). Niet te bevatten wat er gebeurd is...de afgelopen week...gisteren...vannacht...hij kon deze strijd helaas niet winnen...Wat zal hij gemist worden, ook door zijn broertje Obi. Lieve Suus en familie, heel veel dank voor alles wat jullie voor hem hebben gedaan, vanaf dat hij als pupje (meneertje lichtblauw) van 8 weken met jullie meeging tot vannacht toe. Hij had geen beter huisje/baasje kunnen krijgen. Hopelijk kunnen jullie dit grote verdriet in de toekomst een plekje geven en gaan de vele mooie herinneringen de overhand krijgen. Heel veel sterkte!
Dag lieve Aza.


5 december:
Afgelopen weekend heeft Joep een heel leuk meisje op bezoek gehad: Tesz. Duimen draaien voor een mooi nest begin februari!

14 oktober:
Vandaag heb ik met Joep de show in Dortmund bezocht en wat deed hij het goed....WOW!!!
In de grote Open Klasse (19 inschrijvingen) behaalde hij bij keurmeester John Sigve Berg (Zweden) eerst 1U, vervolgens werd hij Beste Reu met het CAC VDH en CAC DZZR én het CACIB. Het levert hem maar liefst 2 titels op: Herbstsieger 2022 en....Internationaal Kampioen! Wat ben ik weer trots op dit ventje!
Bij thuiskomst stond de champagne al klaar, bedankt Kees!

25 september:
Allereerst: de pups van Joep en Cozi doen het hartstikke goed! Er is nog 1 correct reutje beschikbaar.
Joep heeft weer aan een aantal shows deelgenomen: in Genk (BE) behaalde hij 2U en in Maastricht 2U met RCACIB.
Op 18 september ben ik met Joep en Cas naar de KCM van RRCN geweest. Keurmeester was Karin van Klaveren (DE).
Joep mocht eerst de ring in en hij verraste me enorm door de grote, sterke Open Klasse te winnen met een geweldig lovend rapport! Cas mocht daarna in de Veteranenklasse starten en liet heel enthousiast zien dat hij het showen nog niet is verleerd...Beide aanwezige veteranen deden voor elkaar niet onder, waardoor de keurmeester voor een lastige keuze stond. Ze gaf Cas uiteindelijk de 2e plek met een U en prachtig rapport.
Deze show is de afsluiter van Cas zijn zeer succesvolle showcarrière, maar we gaan wel gewoon verder met genieten van en met hem zolang als mogelijk is.

6 september:
We hebben een druk, warm weekend achter de rug. Vrijdag ben ik met Joep naar Luxemburg vertrokken, we hebben daar in een hotel overnacht (was voor Joep de 1e keer) en zaterdag heeft hij meegedaan met de show daar. Hij behaalde in een sterke open klasse (7) een mooie 2U met RCACL. Daarna terug naar huis en zondag al vroeg weer vertrokken naar kasteel Doorwerth waar de Jachthondenshow was. Joep behaalde ook daar een nette 2U. We zijn er snel vertrokken, het was echt te warm en de koek bij Joep was gewoon op (en bij mij ook....). Maar alle mannen blij dat we weer thuis waren!

1 september:
Het Copacabana nest van kennel Coolabezi (Joep x Cozi) is geboren, het zijn 5 mooie, gezonde pups, 1 teefje en 4 reutjes. Moeder en pups maken het goed!


19 augustus:
We zijn er een paar dagen tussenuit geweest met onze 3 ventjes, naar Duitsland. Heerlijk even weg, gewoon omdat het kan. Joep heeft deelgenomen aan de shows in Oldenburg. Beide dagen werd hij (in grote open klassen!) geplaatst.
Zaterdag 06-08: V4 (mevr.Petra Stracke)
Zondag 07-08: V2 met res.CAC VDH (mevr.Karin van Klaveren)
Beide keurmeesters gaven hem ook een prachtig rapport mee.

1 augustus:
Op 31 juli ben ik met Joep en Cas naar de 'Exposition spéciale des races du 6e groupe FCI' in Ettelbrück (Luxemburg) geweest.
En met succes: Onder keurmeester mevr.M.J.Melchior (LUX) behaalde Joep in de Open Klasse een mooie 2u met RCACL, waarmee zijn 1e 1/2 punt voor Luxemburgs Kampioen binnen is. En Cas....behaalde een welverdiende 1U in de Veteranenklasse en de keurmeester vond hem absoluut het Veteranen Kampioenschap waardig (je wordt met een 1U niet automatisch Veterenan Kampioen....).
Zo blij mee!

23 juli:
Ook de pups van Joep en Dieke heb ik inmiddels bezocht. En weer zag ik een heerlijk stel pups door de ren dartelen, allemaal gezond en levendig. Ook op dit nest mogen we trots zijn!

17 Juli:
Op de show in Neuss (Duitsland) op 9 juli behaalde Joep netjes een 3U (uit 12).
Gisteren heb ik de pups van Joep en Kaya bezocht, een heerlijk dozijn gezonde pups, echt genieten om ze zo met elkaar te zien ravotten. Een goed geslaagd nest, dat hebben Joep en Kaya samen mooi voor elkaar gekregen.


2 juli:

Nadat Cas Beste Veteraan was geworden moesten we snel naar huis, er was helaas geen tijd meer om op de erering te wachten.
Reden: er zat al vanaf 's morgens vroeg een leuk meisje te popelen om Joep te ontmoeten...en die ontmoeting is geslaagd, nu duimen voor een mooi stel pupjes!

2 juli:
Na een paar rustige weken was het vandaag een drukke, leuke en zeer verrassende dag.
Met Joep en Cas (en Thibo als supporter) zijn we naar de show in Nieuwegein geweest. Joep deed het keurig in de sterke Open Klasse (10) en behaalde een U zonder plaatsing, met een prachtig rapport. Opmerking van de keurmeester: Dit is werkelijk een uitmuntende Open Klasse!

Daarna was de beurt aan Cas en die zette daar even de puntjes op de i door 1U, beste Veteranen Reu en uiteindelijk Beste Veteraan te worden. Hiermee is zijn Nederlands Veteranen Kampioenschap een feit!!! En daardoor kan ik vol trots melden: Daar is ie dan…(NJK + NK + NVK = ) de titel Grand Champion….voor mij de bekroning van ruim 8 jaar showen met Cas in Nederland. Wat ben ik trots op hem als fokker, eigenaar én handler.
Alle behaalde showresultaten in Nederland zijn als het ware op dit ene A-4tje samengevat:
Vanaf zijn eerste show in Goes (april 2014) als jongste pup tot en met de laatste show in Utrecht (juli 2022) als Veteraan. En altijd stond hij in de ring met goede zin, kwispelende staart.
Bedankt en Proficiat Cas, je bent een Kanjer!

7 juni:
Vandaag ben ik bij de eerste nakomelingen van Joep wezen kijken (geboren op 23-04-2022, Queenly-Casa-Nova-Joep von der Burg Litermont x Wiep v. 't Heideland). Wat een mooi spul, ik heb echt genoten. De opmerking van de RRCN nestinventarisatie luidt: Mooi nest, rustig en lekker ondernemend! Daar mogen we met elkaar trots op zijn.

4 en 6 juni:
Tijdens Pinksteren 2022 was er een dubbele CACIB-show georganiseerd waar zowel Joep als Cas aan deelnamen.
4 juni behaalde Joep een mooie 2U en kreeg ook het RCACIB. Cas verraste me helemaal door Beste Veteraan te worden met de bijbehorende officiële titel: Holland Cup Veteran Winner! Hij heeft nu 2x een VCAC dus hopelijk krijgt hij nog de kans en de tijd om de laatste punt te scoren.
6 Juni leverde voor Joep een U zonder plaatsing en Cas een mooie 2U op.

                                                          Joep 2U en RCACIB                                                                       Cas Holland Cup Veteran Winner

 

2 juni:


En ook het 3e nest van Joep (met Kaya) is geboren: 6 reutjes en 6 teefjes, allen gezond met flinke geboortegewichten en ook weer allemaal met ridge!

31 mei:
Het 2e nest van Joep (met Dieke) is een feit: 6 teefjes en 1 reutje zagen vandaag het daglicht. Allen gezond en met ridge, 1 teefje is wel erg klein vergeleken met de rest maar ze doet het goed.

28 en 29 mei:
Dit weekend waren er 2 buitenlandse shows voor Joep. Eerst in Dortmund, waar hij een nette 4U behaalde met de opmerking van de keurmeester dat het jammer was dat hij vandaag niet echt wilde doorlopen...Jammer hoor, maar ook dat hoort bij showen. De volgende dag stond de Clubmatch van BRRC op de agenda en daar deed hijhet gelukkig weer een stuk beter: 2U van de 13!

26 mei:
Nestterugkomdag van de Jockular nesten 2021: 2e nest van Luna en Cas en het nest van Fay (Luna x Cas 2018) en Moos. Het was een gezellige, goed verzorgde, geslaagde dag met heel wat (klein)kinderen van Cas, sommigen héél herkenbaar!21 mei:
Het was vanmorgen vroeg dag...zeer vroeg zelfs...maar het was voor een goed doel en als je dat doel dan ook nog weet te bereiken...
Joep en ik zijn naar de CAC-show in Wieze geweest en Joep behaalde 1U en kreeg vervolgens het CAC toegewezen. Met dank aan keurmeester mevr. C.R.Rooney (Ier).
Op de terugreis was ik dus de privéchauffeur van een heuse Hopkoning!

9 t/m 13 mei:
We zijn een midweek met onze 3 ventjes naar zee geweest. Dat was genieten. Elke ochtend, middag en avond een uurtje ravotten met elkaar op het strand en tussendoor luieren (en wij ook). Voor herhaling vatbaar!7 en 8 mei:

Ik ben met Joep 2x naar de CAC/CACIB show in Gent (BE) geweest. De eerste dag ging het allemaal nogal chaotisch en snel...Joep werd als 4e en laatste geselecteerd voor een plek achter de bordjes (er waren 6 deelnemers) en na elk rondje lopen schoof hij een plekje op tot hij uiteindelijk tot mijn verrassing alsnog de Open Klasse won en mocht meelopen voor het CAC/CACIB. De kampioensreu won en Joep behaalde het reserve. Op de tweede dag behaalde hij een keurige 2U.

23 april:
Vandaag is Joep papa geworden van 9 prachtige, gezonde en correcte pups. Het zijn 3 reutjes en 6 teefjes. Wat zijn we hier blij mee en wat zijn we trots op Joep en Beau!

23 april:
Wat een dag...
Vandaag ben ik met Joep naar de show in Hückelhoven (Duitsland) geweest. Er deden 61 RR's mee. Net in de hal gekomen miste ik mijn telefoon. Kreeg zowat een hartverzakking... Alles afgezocht, de omgeving, de auto, via andersmans telefoon naar huis gebeld of ie daar misschien nog ergens lag (erg handig maar niet heus: hij stond op stil). Uiteindelijk toch gevonden in de auto. Toen ik hem aandeed was het eerste bericht dat ik las dat Joep net papa was geworden!!! De bevalling was nog in volle gang. Dat gegeven gaf Joep blijkbaar heel veel power want hij won achtereenvolgens de Open Klasse (1/10), werd Beste Reu en uiteindelijk mocht ik de BOB mee naar huis nemen! Met dank aan keurmeester mevr. Wera Hübenthal (NOR).
O en Joep zijn 1e nest bestaat uit 9 correcte pups, 6 teven en 3 reuen. Mijn dag kan niet meer stuk!

17 april:
Ook wij waren vandaag te vinden op 'Outdoor Zeeland'. Het was echt een heerlijke dag voor een buitenshow. Zowel Joep als Cas behaalden een keurige 2 Uitmuntend met daarbij een mooi rapport van keurmeester Jos Roberts. Ben weer trots op mijn ventjes, en vooral ook zo blij dat Cas het weer goed doet!

13 april:


HOERA!!! Vandaag is ons Baina-nest jarig en wordt al weer 7...
En dus is onze Thibo hier het feestvarken. Hij is al behoorlijk grijs maar nog steeds jong van binnen!
Gefeliciteerd ventje, ook alle Baina-broertjes en -zusjes! Maak er maar een fijne verwendag van met elkaar!

3 april:
Je kunt alles nog zo goed denken te plannen....maar Moedertje Natuur heeft uiteindelijk toch het laatste woord.
Kaya en Dieke werden geheel onverwachts op dezelfde dag loops, gelukkig waren de dames niet tegelijk zo ver dus was het eigenlijk geen probleem voor Joep. Nu maar duimen dat het allemaal gelukt is!
  

26 maart:
Ook wij waren vandaag op de show in Bleiswijk te vinden. En wat ben ik vooral trots op mijn Kanjer Cas...Want wat is hij van ver gekomen...6 weken geleden lag hij op het randje, ik vreesde echt dat hij het niet zou redden, ruim 7 kg afgevallen...Wat een vechter is het! En in de laatste week was hij inmiddels zoveel verbeterd dat hij toch meemocht. Hij had het reuze naar zijn zin in de ring, de keurmeester vond hem een prachtige oudere reu, en beoordeelde hem met 2U. Ik hoop echt dat hij nog de tijd en kans krijgt om zijn Veteranentitel te halen...
Ook Joep was natuurlijk mee, hij was helaas niet helemaal wat de km voor ogen had en werd met 4 ZG (van 10) in de Open Klasse 'beste van de rest'.

20 maart:
Joep heeft zijn eerste titel binnen, en wat voor één: Ome Joep!
Zijn zusje Malee heeft gisteren haar 1e nest gekregen: 6 reutjes en 5 teefjes. Zo mooi weer...De titel 'Papa' komt er ook aan want Beau is drachtig!

4 maart:

Even GENIETEN van mijn trio op zomaar een gewone zonnige vrijdagmiddag....Nou ja, gewoon...daar sta je eigenlijk te weinig bij stil want het heeft maar een haartje gescheeld of ons trio was een duo geworden...Cas was 2 weken geleden ineens heel erg ziek, waarschijnlijk een ernstige maag/darminfectie (AHDS), de DA sluit ook een vergiftiging niet uit, voor en achter kwam het bloed eruit...veel meer dan eerst werd ingeschat. Hij kon nog maar amper op zijn poten staan, eten deed hij zelf niet meer, wel nog kleine beetjes drinken als we er voedsel en pillen onder dwang in stopten. Maar toen na een paar dagen zijn oogwit geel werd, is hij 4 dagen bij de DA aan het infuus gegaan om te spoelen, spoelen en nog eens te spoelen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ach ventje toch....mijn hart breekt om je zo te zien....

 

 

 

Vanaf vorige week donderdagavond is hij weer helemaal thuis, ruim 7 kg lichter maar dankzij zijn enorme vechtlust gaat hij het redden. Gelukkig maar want we kunnen en willen hem nog helemaal niet missen!

26 februari:
Vandaag heb ik het nest van Pheeby en Cas bezocht, wat een leuke gezonde, vrolijke pups! In het echt zijn ze uiteraard nog veel leuker dan op de foto's! Daar worden 12 gezinnen straks heel blij mee gemaakt!

22/23 februari:
Ook hondenventjes worden groot...Joep zijn 1e date is een feit, nu maar duimen voor een mooi nest!
En wat zo leuk is: het vorige nest van Beau was met Cas!
 5 februari:
Ik ben met Joep en Cas naar de show van Eindhoven geweest. Joep deed het keurig, ook volgens de keurmeester, mevr.Vermeire. Ze beoordeelde hem met een 2U en gaf me nog deze toelichting: Het is een prachtige, nog jonge reu die in mijn ogen nog iets verder moet uitzwaren. Geef hem de tijd, hij komt er wel!
Even later was Cas aan de beurt, het was voor hem al zo'n 3 jaar geleden dat hij in de ring had gestaan en voor mij was het de allereerste keer met een veteraan! Dat was genieten! Cas deed alsof hij vorige week nog had meegedaan en behaalde een 1U en daarmee zijn eerste veteranen CAC.

10 januari:
De pups van Pheeby en Cas zijn geboren. Het zijn 6 reutjes en 6 teefjes. Mama Pheeby en haar kleintjes maken het goed. Weer zó blij mee! En er zit een verrassing bij: een ridgeloos teefje, de enige ridgeloze nakomeling van Cas.

3 januari:
Wat een gaaf kerstkado kregen we van Renske...

1 januari: