Nieuws 2023

 

29 december:
 Joep heeft aan het eind van het jaar nog een leuk teefje op bezoek gehad...dus wordt in 2024 vervolgd! 

                                                         

                                                         

 

23 december:

Het is al even geleden dat de website is bijgewerkt, dus op de valreep van het nieuwe jaar toch maar even er voor gaan zitten.

De pups van Dame en Joep zijn uitgegroeid tot prachtige hondjes, de eerste 3 zijn al uitgevlogen. Ik heb ze op 13 december bezocht en wat een heerlijk stel pups zag ik daar, geweldig!
Joep heeft nog aan een paar shows deelgenomen: de Frieslandcup, de Winner en de Kerstshow. Het leverde hem 3x een keurige 2 Uitmuntend op. Ook is de eindstand van de WOW-competitie officieus bekend en Joep staat daar op de 3e plaats! Trots op mijn ventje.

 

16 december:

Vandaag wordt het Ayoola-nest 10 jaar. 7 van de 12 pups zijn er nog: Nanji, Bayou, Mylo, Nova (Z), Nova (V), Danika en Ziva. Hartelijk Gefeliciteerd allemaal, maak er maar een mooie feestdag van met jullie baasjes! 

 

 

3 november:
Vanmorgen kregen we het mooie bericht dat de pups van Dame en Joep zijn geboren. Het zijn 5 teefjes en 3 reutjes, allen met een mooie lange ridge. Ze hebben een goed geboortegewicht en dat is een prima start! Dame is een echt zorgzaam moedertje en we hopen dat de pups zullen uitgroeien tot gezonde, lieve en mooie RR's!.

 

31 oktober:
We hebben een rustige oktobermaand achter de rug. We begonnen met een heerlijke week vakantie in Scharendijke, dat is altijd genieten met onze mannen aan zee. Joep heeft verder nog deelgenomen aan de show in Hazerswoude-Dorp en behaalde onder keurmeester Lydia Kersbergen deze keer een keurige 2U in de  Kampioensklasse. 

 

2 oktober:

YES!!! Joep wordt weer papa, de echo liet vandaag zien dat Dame drachtig is. Zo blij mee! Begin november ligt de werpkist hopelijk vol met een stel mooie, gezonde pupjes.

 

20 september:
Afgelopen weken heeft Joep nog deelgenomen aan de shows in Zwolle en Maastricht, hij scoorde er weer uitmuntend maar behaalde geen kampioenschapspunten.

         Na gedane arbeid is het goed rusten...hè Joep?

 

7 september:
Afgelopen dagen heeft Joep een vriendinnetje op bezoek gehad. Ondanks de hitte ging het goed. Hopelijk binnenkort meer nieuws...

 

3 september:
Na een paar rustige weken stond vandaag de KCM van RRCN op de kalender. 

Het was een gezellige dag maar helaas vond Joep het erg lange wachten in de snel stijgende temperatuur te veel van het goede en ging er, eenmaal in de ring, terwijl een andere deelnemer werd gekeurd, zelfs bij liggen...Toen hij aan de beurt was, deed hij netjes wat er van hem werd gevraagd en behaalde in de kampioensklasse (km Mevr.Ludmila Fintorova) een 4e plaats Uitmuntend met een mooi rapport maar met de terechte opmerking: vandaag te weinig energie. Tja, ook dat is showen...

 

5 augustus:
Vandaag stond de CAC-show van Rotterdam op ons programma. Joep deed het keurig en behaalde in de kampioensklasse een 1 Uitmuntend en werd vervolgens res.Beste Reu met RCAC. Weer een klein stapje verder dus... Wij konden gelukkig voor het echt hard ging regenen naar huis.

 

 

 

3 augustus:

29 juli ben ik met Joep naar de German Winner in Gelsenkirchen geweest. Hij deed het weer keurig en het leverde een mooie 3U op.

Bij thuiskomst bleek dat de post een zeer welkome envelop had bezorgd: Joep's VDH-Kampioenschaps Certifikaat!

Hoe trots kan je zijn op je ventje...En het werd nog mooier...

Op 2 augustus kreeg ik te horen dat ook de aanvraag voor Duits Kampioen Club (DZRR) is goedgekeurd! Een titel die door een Nederlandse Rhodesian Ridgeback niet vaak behaald is! Tja, hij is natuurlijk wel in Duitsland gefokt. Ik ben dus ook heel blij voor Joep's fokster, Gisela Leidinger. Joep komt uit haar allerlaatste nest. Ze heeft in de loop der jaren menig kampioen gefokt, wat een mooie afsluiting is dit!

 

 

9 juli:

Gisteren (9 juli) was het een drukke, gezellige, erg warme en ook een beetje emotionele dag.

Eerst 's morgens vroeg naar de clubmatch van KV Waalwijk. Joep stond al om 09.58 uur op de startlijst. Het zou tevens Cas zijn allerlaatste show worden, hij zou daar ook een aandenken ontvangen voor het behalen van de titels Nederlands Veteranen Kampioen 2022 en Grand Champion 2022. Dat liep dus door zijn overlijden even anders...

Ben wel heel blij met de ontvangen mooie rozet voor zijn NVK en het prachtige beeldje voor Grand Champion met zijn naamplaatje!

Joep deed het ondanks de hitte als vanouds prima en werd BOB en BIG-3.

's Middags was het de bedoeling om met Joep deel te nemen aan de handlingwedstrijd van onze Dog Show Handling Class. Na het uren in de hitte wachten op de groepskeuring wilde ik hem dit echter niet meer aandoen. Ik heb hem dus naar huis gebracht en heb (na overleg) Thibo uit zijn mand gevist en geheel onvoorbereid mee de ring ingenomen. Tsjonge, wat was die enthousiast dat hij weer een keer mee op show mocht, dat was al 3,5 jaar geleden. En we deden het helemaal niet slecht, ben trots op dit veteranenventje! En wat helemaal leuk was: zijn certificaat-op-naam was ook al geregeld! Bedankt Jan Coppens!

Thibo naar huis gebracht en weer terug voor de afsluitende barbeque. Deze was prima verzorgd dus: een geslaagde dag!

 

2 juli:
Dit weekend ben ik met Joep naar de gemeinschaftsausstellung in Viersen (D) geweest. Op dag 1 waren er 52 RR's ingeschreven en Joep presteerde het om BOB te worden, met CAC (VDH) en CAC(Club ELSA). Keurmeester was mevr.Marie Josée Melchior (LUX). Het was een gezellige dag die regenachtig begon maar gelukkig zonnig eindigde. Op dag 2 behaalde Joep in de kampioensklasse een keurige 3U (van de 6), km was Dhr. Nenad Matejevic (SER). Met dank aan club ELSA voor de (mede)organisatie.

 

26 juni:
Joep is jarig, hij wordt al weer 4 jaar...waar blijft de tijd....Fokster Gisela  Leidinger en alle broertjes en zusjes ook gefeliciteerd!

 

 

18 juni:
Een emotionele 'zwarte week' kreeg vandaag toch een gouden randje...

Om voor Joep (en mij) het gewone leven zoveel mogelijk door te laten gaan ben ik gisteren toch maar met hem richting Gießen (D) gegaan om vandaag aan de CAC/CACIB show deel te nemen. En wat deed hij, ondanks de hitte, weer zijn best, behaalde daardoor een prachtig resultaat:

Kampioensklasse 1U, CAC (VDH), CAC Club (ELSA), Beste Reu , CACIB en BOS!

Vanmiddag reden we weer naar huis in de wetenschap dat ik zijn Duitse (VDH)-kampioenstitel kan aanvragen want hij had de laatst benodigde punt daarvoor behaald! Zo blij met deze lieve, mooie, stabiele zoon van Cas!

Met dank aan de keurmeester, Dhr.Jan Coppens.

 

 

 

14 juni:

Het zijn geen weken, geen dagen maar uren geworden...Cas liet ons vanmorgen duidelijk blijken dat het niet meer ging. 
Cas, onze eerste zelfgefokte reu, onze Grote Vriend, Kanjer, onze Grand Champion op alle fronten kon deze strijd niet winnen. Vanmiddag is hij thuis rustig ingeslapen...wat zal hij gemist worden. Dag lieve Cas....Dank je wel voor alles.

 

 

13 juni:

En dan krijg je toch ineens een mokerslag te verwerken...

Cas was al een aantal weken heel veel aan het plassen en drinken. Medicatie leverde te weinig verbetering op dus vanmorgen is er een echo gemaakt van zijn organen. Want dit probleem moest ergens vandaan komen.

Na zijn ziek zijn vorig jaar waren er al wat plekjes op zijn milt en rechternier te zien, dat kon nog alle kanten op, maar nu....Milt, lever en nieren zitten vol met tumoren, teveel om nog iets voor hem te kunnen doen behalve evt. prednison geven. We hebben ervoor gekozen dat niet te doen.

We gaan de medicatie (oogdruppels om het vele plassen te verminderen) nog verhogen om te kijken of dat nog verschil maakt zodat de kwaliteit van leven voor hem nog iets verbetert, maar het is waarschijnlijk een kwestie van nog hooguit een paar weken...

Och, wat doet dit zeer.

30 mei:

 

Er zal vanavond weer een nieuwe ster aan de hemel staan....

Tuur, uit mijn 1e nestje (Nova x Akono), is vanmorgen voorgoed gaan slapen en heeft nu geen pijn meer. Lieve Ingrid en familie, heel veel dank voor alles wat jullie voor hem hebben gedaan, jullie waren er altijd voor hem, hij had het niet beter kunnen treffen. Hopelijk kunnen jullie dit grote verdriet in de toekomst een plekje geven en gaan de vele mooie herinneringen de overhand krijgen. Heel veel sterkte!

Dag lieve Tuur.

 

29 mei:

Joep heeft een paar drukke showdagen achter zich liggen...

Zaterdag deed hij mee met de clubmatch van BRRC Het was een gezellige dag met prima weer voor een buitenshow. Zijn resultaat: een 3 ZG in de kampioensklasse. Tja, kan gebeuren...
 

Zondag op de Pinkstershow behaalde hij in de kampioensklasse een mooie 2 U!

 

 

 

 

 

 

 

 

12 en 14 mei:

Ook wij hebben een druk, gezellig showweekend achter de rug. Zowel vrijdag als zondag waren we te vinden in Dortmund (D), op de Frühlingssieger en de Europasieger. Joep deed het hardstikke goed, behaalde bij beide keurmeesters, Dhr.G.Denver (GB) en Mevr.T.Ralfe (ZA), een mooie Uitmuntend met bijbehorend lovend rapport. Het was echter beide dagen een zeer sterk bezette kampioensklasse (12 inschrijvingen) dus helaas geen plaatsing deze keer. Maar bij het verlaten van de ring had mevr.Ralfe nog een leuk compliment voor allemaal: 'Het gebeurt me niet vaak maar deze hele kampioensklasse heeft van mij een U gekregen. Super!'

 

 

Op 11 mei zijn de pups bij Inkululeku geboren. Het zijn 3 reutjes en 5 teefjes, allen met ridge. Mama Ramayana en de pups doen het goed.

 

22 april:

Tja, die Joep...ik ben zelf onderhand een beetje beduusd van zijn prachtige showresultaten de laatste weken...

Vandaag stonden we in de ring van de CAC/CACIB show van Lingen (D). Keurmeester was Dhr.Theo Viets (NL) en dit was Joep's score:

1 Uitmuntend, CAC (VDH), CAC Club (DZRR), CACIB en BOS.

Het was weer een gezellige, geweldige dag!

BOB: Queenly-Casa-Nova-Joep Von Der Burg Litermont
BOS: Chanah of Janaihmani
Keurmeester: Mevr.Marie-Josée Melchior-Schlechter (LUX)

 

 

16 april:

Vandaag was dag 2 in Hückelhoven. Ditmaal keurde Mevr.Melchior (LUX) de 42 ingeschreven RR's. En wederom behaalde Joep een 1Uitmuntend in de Kampioensklasse, werd Beste Reu en BOB! Dus weer een CAC (VDH) en CAC club (DZRR) erbij behaald.

Bovendien ontving hij de titel 'Landessieger Eifel-Rur 2023.

 

Wat een dag....wat een weekend!

 

BOB: Queenly-Casa-Nova-Joep Von Der Burg Litermont
BOS: Queenly Sunshine Malee
Keurmeester: Mevr.Gisa Schicker (D)

 

 

15 april:

Wat een showdag!!!

Joep en ik zijn vandaag naar de GZS Ausstellung Eifel-Rur Sieger in Hückelhoven (D) geweest. Er waren 59 RR's ingeschreven, keurmeester was mevr. Gisa Schicker (D).

Ze vond Joep een prima rasvertegenwoordiger en beoordeelde hem met een 1 Uitmuntend in de Kampioensklasse, maakte hem Beste Reu en BOB!!!

Hij behaalde hiermee een CAC (VDH) en een CAC Club (DZRR).

En om het feest compleet te maken behaalde zijn zusje Malee een 1 Uitmuntend in de Open Klasse en werd Beste Teef en BOS!!!

Wat een uniek moment om broer en zus, nakomelingen van mijn Cas x Khiara, in de ring te zien voor BOB en BOS (foto volgt hopelijk nog).

Gisela Leidinger: chapeau voor deze prachtige honden!

 

13 april:

Vandaag is de RR-wereld 8 veteranen rijker geworden want ons wondernest Baina werd 8 jaar geleden geboren. Het was hard werken met veel hulp, dag en nacht, om de moederloze pups na 8 weken als kerngezonde pups te kunnen laten uitvliegen, en wat zijn ze allemaal goed terecht gekomen, geweldig!

 

En dan zijn 'die pups' nu ineens veteraantjes. Helaas hebben we onderweg afscheid moeten nemen van teefje rood, Nova, maar de andere 8 zijn er nog en genieten samen met hun families volop van het leven. En hopelijk komen daar nog wat mooie jaren bij.

Maak er vandaag in ieder geval maar een gezellige feestdag van!

 

Uiteraard hebben we hier thuis zelf ook een feestvarken! Gefeliciteerd lieve vent, we maken het extra gezellig vandaag!

 

 10 april:

 Vanmorgen al bijtijds met Joep vertrokken om aan de CAC-show 'Outdoor Zeeland 2023' in Wilhelminadorp bij Goes deel te nemen.

Hij had er zin in, zette zijn beste beentje voor en werd uiteindelijk Beste Reu en BOS met het CAC (met dank aan keurmeester Dhr.T.Leenen, BE). We konden gelukkig net voor de Paasfiles uit naar huis rijden waar Joep nu heerlijk op zijn lauweren ligt te rusten.

 We zijn weer trots!

 

 

6 april:
Op 13 maart hebben Joep en Ramayana een leuke ontmoeting gehad en vandaag liet de echo zien dat het een vruchtbare ontmoeting is geweest: Ramayana en Joep worden ouders van een hopelijk mooi, gezond nest!

 

 

2 maart:

Ook hier kwam  vandaag mail van de RvB met 2 mooie certificaten van de WoW (Winner of Winners) competitie.

Er zijn in 2022 maar liefst 197 Rhodesian Ridgebacks op een Nederlandse (RvB) show uitgebracht die daarmee automatisch punten hebben verzameld.

Cas is in het totaalplaatje als 17e RR geëindigd en Joep zelfs als 9e!

We kunnen weer trots zijn op vader en zoon!

 

 

 

 

7 februari:
JOEPIE!!! De post bracht net een geweldig pakketje van FCI....
Daarmee is Joep nu, naast Belgisch Kampioen, ook officieel Internationaal Kampioen.
Dat betekent voor mij dus 3 generaties op rij met de 'Internationaal Kampioenstitel' :
Oma Nova, papa Cas en nu ook (klein)zoon Joep.
Dat heb je/hebben we maar mooi voor elkaar ventje. Ik ben TROTS!

2 februari: 
De hechtingen zijn eruit bij Thibo, het ziet er goed uit. Toch zocht hij even troost bij Puck....zó lief dit!

2 februari:
De pups van Tesz en Joep zijn geboren. 7 Prachtige pups, allen met ridge, 5 teefjes en 2 reutjes. Er zitten een paar lekkere dikkerdjes bij, van 655 gram en zelfs 755 gram...'wolken' van pups dus. En mama Tesz is een lieve, zorgzame mama.

28 januari:
Thibo is een beetje zielig...
Afgelopen maandag zijn er 2 talgbulten (onschuldig maar lastig) verwijderd, een grote op zijn schouder en een kleinere op zijn voorpoot. Maar hij doet het hardstikke goed, echt een voorbeeldige patiënt! 't Is toch zo'n lieve goedzak...

 

6 januari:

Zo leuk: Vanmiddag kregen we vrij onverwachts bezoek van Themba, nestbroer van Joep en dus ook een zoon van Cas, met zijn baasjes Stephan en Andrea en RR-broertje Eko (5,5 maand). Het was de eerste keer sinds de nestperiode dat ze elkaar terugzagen. Tussen de beide broers speelde het testosterongehalte hen toch wel parten want Themba was erg beschermend voor Eko (het is MIJN broertje) en Joep had blijkbaar het idee dat er een dametje voor hem op bezoek kwam... Die 2 hebben we dus na even spelen gescheiden. Maar tussen Cas en Themba ging het prima!

4 januari:
Wat een mooi begin van het nieuwe jaar: Als alles goed gaat, krijgen Tesz en Joep begin februari pupjes!

1 januari