Kennel

Wij zijn Kees en Ciska Gravendeel, sinds 1997 wonend in een klein dorp in de Brabantse Kempen.
In 1998 kregen wij, geheel onverwachts, onze eerste Rhodesian Ridgeback Kevin. Daar hebben we nooit spijt van gehad. 4 Jaar later kwam Samra erbij (2002). Toen zij beiden, helaas te vroeg, overleden waren, kwam Akin (2007).
Met hem zijn we gaan showen en mede daardoor zijn we ons meer en meer in het ras gaan verdiepen zodat er inmiddels al heel wat kennis is vergaard.
Eigenlijk vanzelf ging de Rhodesian Ridgeback een steeds grotere plaats in ons leven innemen. Faraa (2009) en Nova (2010) kwamen de roedel versterken,. Akin en Nova zijn ondertussen zowel Nederlands als Internationaal Kampioen geworden.
Langzaam maar zeker ontstond de wens om zelf een nestje te fokken. Plannen hiervoor werden gemaakt, maar later weer veranderd.
Daarom heeft Ciska in juni 2012 bij de Raad van Beheer haar eigen kennelnaam aangevraagd. Op 22 augustus 2012 is deze toegekend.

Het is de bedoeling om af en toe een nestje te fokken om zo een bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan het voortbestaan van dit prachtige ras. Daarvoor zullen alleen zorgvuldig uitgezochte ouderdieren gebruikt worden, uit gezonde lijnen, die elkaar zoveel mogelijk kunnen aanvullen qua bouw én karakter. Want als fokker wens je al je puppymensen een mooie, gezonde én lieve hond toe!
De pups zullen in huis opgroeien en er zal veel aandacht geschonken worden aan het socialiseren.
Als ze zo'n 6 weken oud zijn, gaan we zorgvuldig kiezen bij wie hun mandje zal komen te staan. Natuurlijk houden we daarbij zoveel mogelijk rekening met ieders wensen.
Als de pups 8 weken oud zijn, mogen ze het nest verlaten. Uiteraard willen we graag met de nieuwe baasjes in contact te blijven.

Wij zijn lid van Rhodesian Ridgeback Club Nederland (RRCN) en zullen dus fokken volgens het Verenigings Fok Reglement (VFR). Hiernaast zijn we ook lid van de Belgische Rhodesian Ridgeback Club (BRRC). Via deze verenigingen zijn we tevens aangesloten bij de RvB en FCI.Hoewel het nog niet verplicht is, wordt het door de Raad van Beheer wel op prijs gesteld als je als fokker minimaal de cursus KK1 met succes hebt gevolgd. Nou, dat is geen probleem, want Ciska heeft in de afgelopen jaren zowel KK1 (Kynologische Kennis 1), KK2 (Kynologische Kennis 2) als E&B (Exterieur & Beweging) gevolgd en met een diploma afgesloten, zodat zij zich aspirant keurmeester mag noemen.