Nieuws 2019

5 mei:
We (Cas en ik) hebben een druk weekend achter de rug. Zaterdag zijn we naar de NKD van RRCN geweest, daar werd het nest van Cas x Takkie (26-10-2017, Kennel El-Faiyum) gekeurd. Er stonden 6 (van de 12) mooi 'opgedroogde' nakomelingen in de ring, samen met papa en mama. We mogen er trots op zijn!Zondag zijn we naar de nestwandeling van Cas x Faya (28-09-2018, Kennel Tussen de Rivieren) geweest. Zo leuk om 7 van de 11 pubertjes terug te zien, en jeetje, wat een mooie nakomelingen, mogen we ook weer trots op zijn!


1 mei:
Cas heeft weer damesbezoek gehad. Dat we daarom een nachtje in de achtertuin moesten kamperen was geen probleem...Het wordt een herhaling van nest 2, Cas x Khiara.


Direct na de 2e dekking zijn we met de camper naar Amiens gereden. Voornaamste reden: nog graag een keertje met mijn beide ventjes meedoen in de Parenklasse (dat kan maar op een aantal shows). Zo leuk om te doen ook al leverde het deze keer geen plaatsing op. Bij het keerpunt raakten ze letterlijk en figuurlijk in de knoop. Jammer maar helaas. Om daaraan mee te mogen doen, moeten de honden ook individueel zijn ingeschreven. Dat ging prima: Thibo haalde in de Open Klasse een 2U met RCACS en Cas een 2U in de Kampioensklasse en werd tevens Res.Beste Reu met RCACIB.

  


14 april:
Even de afgelopen weken in vogelvlucht:
De pups van Jalia en Cas zijn inmiddels naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Allemaal opgetogen berichten uit Duitsland!
De pups van Zita en Cas zijn ook al uitgevlogen. We zijn naar de laatste puppybijeenkomst geweest. Zo konden wij kennis maken met de nieuwe baasjes en zij konden papa Cas in het echt zien. Een geweldige dag en zo leuk om al die blije gezichten te zien!
Ook ben ik naar de pups van Janna en Cas wezen kijken, wat een heerlijk stel. De eersten daarvan zijn ook al naar hun nieuwe baasjes toe. Wat vliegt de tijd....

En geheel onverwachts kwam er op Facebook een foto voorbij van een dochter van Cas, Paula-Eva von der Burg Litermont....als Jeugdkampioen van Rusland. Hoe leuk is dat!


13 april:
Ons Baina nest is jarig! De 9 pups van Nova en Badru vieren vandaag hun 4e verjaardag.
Wie had dat 4 jaar geleden gedacht, men schatte de levenskans van dit nest heel erg klein.
En moet je ze nu zien....Stuk voor stuk mooie, stoere, gezonde en gelukkige honden, echte ridgebacks!
Lieve Dayo, Obi, Kenzo, Thor, Thibo, Jade, Mila, Beau en Nova (en natuurlijk alle baasjes): Hartelijk Gefeliciteerd en doe er nog maar vele jaren in gezondheid en geluk bij!

19 maart:
Er was hele leuke post voor Cas, hiermee is hij officieel Duits (VDH) Kampioen!!!

27 februari:
Wat een geweldige week ligt er achter ons...
Op 20 februari zijn er 12 prachtige, gezonde pups van Janna en Cas geboren, 7 reutjes en 5 teefjes. Er zitten 3 livernoosjes bij. De dag erna zijn we naar Duitsland gereden om de 14 pups van Jalia (volle zus van Janna) en Cas te bezoeken. Wat een heerlijk, prachtig stel, inmiddels zijn ze 7 weken en wat doen ze het goed! . Ook krijg ik goede berichten over het nest van Zita en Cas, ook daar ontwikkelen de pups zich prima. Die zijn ondertussen ook al weer 3 weken. Vrijdag zijn we doorgereden naar Bindlach waar in het weekend een tentoonstelling was. Cas en Thibo hebben er beiden aan deelgenomen en hoe:
Thibo stond in een grote Open Klasse (12 reuen) en werd uiteindelijk 2e met een Uitmuntend en kreeg het RCAC (VDH).
Cas stond met 3 reuen in de Kampioensklasse en behaalde een 2 Uitmuntend met RCAC (VDH). Tevens werd hij reserve Beste Reu met RCAC (RRCD). Omdat nr.1 al VDH Kampioen is, wordt de RCAC (VDH) van Cas een volle CAC (VDH). Dat is zijn 5e en dus kon ik vandaag voor hem de titel Duits Kampioen VDH aanvragen!

6 februari:
Dat was leuk wakker worden vanmorgen...Een telefoontje dat Zita 11 mooie, gezonde pups heeft gekregen. Het zijn 6 reutjes en 5 teefjes. Mama Zita en haar pups maken het goed. We mogen weer trots zijn, ook op papa Cas!

2 februari:
Ook wij waren vandaag op de show in Eindhoven en wat deed Thibo het goed: 2U (uit 7) in de Open Klasse met een werkelijk prachtig rapport. Ook een ventje waar we trots op mogen zijn.


7 januari:
Vandaag opnieuw mooi nieuws: Zita en Cas krijgen pups. De echo liet zien dat Zita drachtig is, rond 8 februari zullen we meer weten...

3 januari:
2019 is voor ons heel mooi begonnen want vandaag zijn de pups van Jalia en Cas geboren. Het was een flinke klus voor mama Jalia: Er liggen maar liefst 10 reutjes en 4 teefjes gezond en wel in de werpkist. Dat ze allemaal maar mogen opgroeien tot mooie, gezonde honden!


1 januari: