Baina Nieuws

14-06:
14 februari - 14 juni....slechts 4 maanden, maar wat een wereld van verschil...
Op 13/14 februari werd Nova gedekt door Badru, en vandaag, 14 juni, zijn de laatste 2 pups uitgevlogen. In die 4 maanden hebben we veel meegemaakt, heel veel verdriet gehad, maar uiteindelijk kunnen we toch met vreugde en trots op deze bewogen periode terugkijken. Met hulp en steun van velen zijn we erin geslaagd om 9 prachtige en gezonde pups groot te brengen. 8 Gezinnen mochten we blij maken met zo'n bijzonder pupje, gezinnen waarvan we zeker zijn dat onze pup er zeer welkom is.
Reutje Geel mag bij ons blijven wonen. Niet als vervanger van Nova, dat is gewoon onmogelijk, maar wel als welkome aanvulling op onze roedel. Niets aanhouden van dit zeer dierbare nest kon ik gewoon niet over mijn hart verkrijgen. En Cas is ook zó blij met zijn broertje en speelmaatje...
Hij krijgt de naam THIBO, dit betekent 'Trotseer' en omvat voor mijn gevoel deze hele periode...

28-04:
Tot ons onnoemelijk verdriet hebben we dinsdagavond afscheid moeten nemen van mama Nova. Ze had, waarschijnlijk als gevolg van een ontsteking, in de loop van de dag koorts gekregen, steeds hoger oplopend, niet te stuiten door antibiotica, koelinfuus, natte dekens etc., echt alles hebben we in de dierenkliniek geprobeerd. Om 23 uur werd duidelijk dat Nova's strijd niet meer te winnen was en hebben we haar laten gaan.

We wisten dat dit binnenkort zou gaan gebeuren, maar zo en zó snel...ze kan ook nog helemaal niet gemist worden…

Aan ons nu de moeilijke maar mooie taak om haar pups (op) te voeden tot ze met hun nieuwe baasjes mee kunnen.23-04:
Je hebt de naam Diamond gekregen, hopend dat je een groeidiamantje zou blijken te zijn. Helaas, het was niet zo... Vanmiddag ben je in mijn handen voorgoed gaan slapen.
Dag lief dapper ventje van me.. . ♥♥♥
13-04: Dag 59 :
Nova is vandaag d.m.v. een keizersnede bevallen van 11 pups. 1 correct reutje heeft het helaas niet gehaald,  maar er liggen nu 10 kerngezonde pupjes in de werpkist (6 reutjes waarvan 2 ridgeloos) en 4 teefjes (waarvan 1 ridgeloos).
Nova maakt het prima, moedert goed en voedt ze zelf. Ben zó trots op ons dappere meisje!
We hopen dat ook deze pups mogen opgroeien tot gezonde, mooie en bovenal lieve honden.


10-04: Dag 56:
Volgens de echo is het in haar buik 1 groot puppiefeest!

02-04: Dag 48:

Nova's buik groeit gestaag. Maar we weten inmiddels dat het een zware tijd gaat worden want er is vorige week (week 6) bij Nova Maligne Lymfoom (lymfeklierkanker) geconstateerd...Een drachtige teef met kanker is nog niet eerder voorgekomen. Ze is niet meer te redden, maar omdat het geen erfelijke vorm is, wordt ze wel behandeld met enzymen zodat de gezwellen slinken en ze hopelijk de tijd krijgt om haar pups  levend en wel ter wereld te brengen en (op) te voeden...Het had zo'n mooie tijd moeten zijn... Zo verdrietig dit...
23-03: Dag 38:


19-03: Dag 34:
buikomvang 70,0 cm
gewicht 38,7 kg
We hebben weer een echo laten maken. Daarop was wederom een mooi aantal kloppende hartjes te zien!
En deze keer ook een foto en wat filmpjes meegekregen.

Dit is een foto van 1 van de pupjes.... Je kunt duidelijk de wervelkolom zien (lichte streep)!

Hier staan 3 korte filmpjes:

14-03: Dag 29:
buikomvang 67,0 cm
gewicht 37,1 kg09-03: Samen met Ingrid (het vrouwtje van Badru) hebben we hele mooie bewegende plaatjes voorbij zien komen:
Nova is drachtig!

14-02: Op Valentijnsdag is het spannende avontuur begonnen...We hopen op mooie, gezonde pups in april!