2012

1 januari:
We wensen iedereen een heel gelukkig 2012 toe!
De website is aangepast: Nova heeft een engelstalig hoofdstuk gekregen en de webalbums zijn herzien, alles is nu wat overzichtelijker geworden.

22 januari:
De papa van Nova's eerste nest is bekend. Het is: Wilson (Roseridge Red Rastaban), een prachtige reu uit Zweden.


6 februari:
Op de show in Eindhoven hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Johanna en Wilson. Nova behaalde een prachtige 1U in de Tussenklasse (10 teefjes) en Wilson werd BOB en BIG-2. Zaterdagmorgen hebben Wilson en Nova bijna een uur in de ijzige vrieskou (-18.5 C) gespeeld en volgens ons is het een mooi passend koppel. Dat belooft nog wat ...

13 februari:
Een dag om even bij stil te staan, en ook om even achterom te kijken...
Het is vandaag al weer 5 jaar geleden dat we Samra moesten laten gaan, slechts een half jaar na Kevin....en vooral ik voelde me alleen nog maar gast in eigen huis, de ziel was verdwenen...Maar wat is ons leven, daardoor, daarna veranderd...Ik weet zeker dat Samra en Kevin daarboven vandaag een feestje vieren en elkaar een dikke Hi5 geven, zo van: "Het is daar beneden toch mooi goed gekomen!"

18 maart:
Gisteren is Akin al weer 5 geworden en vandaag is het Nova's tweede verjaardag!
Verder heeft Renske vandaag goede resultaten behaald. Met Marc heeft ze 3 winstpunten behaald en is nu Z1-startgerechtigd.
Met Anne had ze het debuut in de B en behaalde direkt 2 winstpunten. Wat zeggen ze ook weer: 'Een goed begin is het halve werk!'

24 maart:
Vandaag ben ik geslaagd voor Exterieur & Beweging en mag me nu aspirant-keurmeester noemen!

14 april:
Wat een dag...Renske had vandaag haar Z1-debuut met Marc, het was ook nog eens zijn eerste buitenwedstrijd. Ze wonnen beide proeven en hebben al 3 winstpunten binnen! Op de Internationale show in Antwerprn werd Nova Beste Teef en verdiende daarmee haar eerste kampioenschapspunten en de officiële titel: BRABOWINSTER 2012.

28 april:
Nova is goed op dreef: Op de show in Goes (21-04) behaalde ze 2U met RCACIB en op de show in Amiens, Frankrijk (28-04) ook 2U met RCAC-S en RCACIB.We zijn trots!

15 mei:
Afgelopen zondag heeft Renske met Marc de 5e winstpunt in Z1 behaald. Hiermee heeft Marc het Sportpredikaat behaald!

11 juni:
Het vorig jaar gevonden katertje Cas heet voortaan Cassie...Vanmorgen heeft ze 4 kittens gekregen!

22 augustus:
Mijn eigen kennelnaam Casa Nova Cura is een feit! Nova's eerste nest is uitgesteld tot de volgende loopsheid, voorjaar 2013.

17 september:
Omdat het met Faraa weer mis ging, zijn er nieuwe foto's van haar rug gemaakt. En dat ziet er helaas niet goed uit. De spondylose heeft zich uitgebreid over haar gehele wervelkolom. Met medicijnen die de pijn onderdrukken hopen we dat ze nog lang onze blije gup mag zijn...!

7 oktober:
Na een showstop van 3 maanden is Nova vandaag weer begonnen, en hoe...
Op de CAC-show te Zwolle (36 inschrijvingen) werd ze BOB!!! Het eerste CAC voor Nederland is binnen!

3 november:
Nova heeft de smaak te pakken en bewees dat Zwolle geen toevalstreffer was:
In Bleiswijk werd ze wederom BOB (27 inschrijvingen) met een vol CAC en CACIB. En als klap op de vuurpijl werd ze ook nog BIG-5!!!

2 december:
Onze 35-jarige trouwdag hebben we gevierd met een weekendje Frankrijk. Op de show van Rouen behaalde Nova het CAC-S en (R)CACIB.
Ze heeft nu nog maar 1 CACIB nodig voor het Internationaal Kampioenschap, maar dat kan pas na 14 april 2013 want er moet minimaal een jaar tussen de 1e en de 4e zitten.