2015

21 december:
Het showjaar zit er ook weer op. Het was druk deze laatste weken, maar wel gezellig. Cas behaalde 3 ZG in Brussel, 4 Uitmuntend op de Kerstshow in Cuijk en het hoogtepunt was toch wel de Amsterdam Winner waar Cas een mooie 2 Uitmuntend scoorde! Tot volgend jaar!

16 december:
Op 16 december 2013 werd ons eerste nest (Nova x Akono) geboren. Een droom kwam uit. Vandaag vieren ze dus hun 2e verjaardag, wat zullen ze verwend worden...Baasjes en honden: Hartelijk gefeliciteerd, ik wens jullie allen een hele fijne dag! 
In gedachten zijn we bij de baasjes van Kibo, wat zal hij op deze dag extra gemist worden...

Lieve jarige Cas, wat heb je een roerig jaar achter de rug, een jaar waarin je binnen 2 maanden tijd je allerliefste mama verloor, een ondeugend broertje kreeg en zelf bijna verongelukte door 'volksvermaak'...Maar we kijken samen vol vertrouwen de toekomst tegemoet, met nog vele gezonde en gelukkige jaren! Gefeliciteerd Kanjer! 

7 december:
Terug van een weekend Rouen(Frankrijk) waar we de internationale show hebben bezocht. Cas mocht voor het eerst starten in de Open Klasse en deed het prima. Na heel wat rondjes 'gangwerk tonen' werd hij 1e van de 3, met 1U. Vervolgens behaalde hij ook nog het RCACS. Thibo had hier zijn showdebuut, en dat was zeer geslaagd. Hij behaalde een Veelbelovend (plaatsingscijfers geven ze in Frankrijk niet meer bij baby's en pups) en mocht met de andere 4 pups strijden om het startbewijs in de erering. Hij bleef samen met een teefje over en zij ging met de eer strijken. Thibo werd dus wel beste puppyreu! De km feliciteerde me nog met zo'n mooie jonge reu, echt een reu met toekomst. Toen ik hem bedankte voor het compliment zei hij dat hij mij moest bedanken omdat ik met zo'n mooie reu bij hem in de ring was verschenen. Ons weekend kon niet meer stuk!

8 november:
Vandaag hadden we een kennelwandeling in de Soesterduinen met een groot aantal nakomelingen van Nova. Er werd terecht opgemerkt: Een dag met een lach en een traan, maar wat hebben we allemaal genoten! Wat een heerlijk stel honden én baasjes bij elkaar, zo bijzonder eigenlijk, fijn dat dit 'gewoon' allemaal kan! En ook de complimenten van andere wandelaars logen er niet om. Daarna was er nog een heerlijke afsluiting van de dag, verzorgd door Etha en Nika, 't was helemaal TOP! 
Lieve mensen, bedankt dat jullie er waren en Jaap en Etha: hartelijk dank voor de gastvrijheid (je zult maar even 25 mensen en 12 honden op visite krijgen...). 
En voor wie mee wil genieten, hier staan de foto's.

18 oktober:
Wederom een geweldig weekend achter de rug!
Vrijdag 'even' naar de show in Dortmund geweest waar Cas in een sterke Tussenklasse een prachtige 3 Uitmuntend behaalde.
Zondagmiddag was de Baina reünie, wat een feest was dat! Van de 9 pups waren er 7 aanwezig, en wat lijken ze veel op elkaar! Het was een erg gezellig samenzijn met voor de hondjes een echte eigengebakken levertaart: 2 uur werk in nog geen 5 minuten helemaal op... De foto's spreken voor zich! (zie Baina nestreünie )

12 oktober:
Thibo heeft het weekend van zijn leven gehad. We hebben samen zaterdag deelgenomen aan het Nationaal Hondendiner, een dag met allerlei activiteiten, georganiseerd door het NKFD op het strand van Renesse. We hebben samen met Sigrid en zusje Nova de puppenwandeling gelopen met halverwege een speuropdracht, botjes opzoeken in het zand. Dat viel nog niet mee. 
's Avonds was dan het Nationaal Hondendiner waarbij de honden, net als de baasjes, een 3-gangen menu kregen: levertaart, gevolgd door vlees met rijst, gegarneerd met garnaaltjes, bakje water tussendoor en als nagerecht een bakje kaas. Geweldig!
Tijdens het ook voor ons voortreffelijk verzorgde diner vertelden verschillende honden- en kattenbaasjes over hun ervaring met kanker. Ik heb Nova's verhaal verteld. Je kunt het hier (Baina Uniek) nalezen.
We hebben daarna bij Annelies en Bert overnacht, Thibo had zich al op bed geïnstalleerd voor ik zijn bench had opgezet...en de volgende morgen zijn we vóór vertrek naar huis ook weer even naar het strand geweest. Genieten!
(foto's staan in het album Strand).

5 oktober:
Afgelopen weekend ben ik met Cas naar de show in Zwolle geweest. Op beide dagen behaalde hij keurig een 2 Uitmuntend, zo blij mee! Beide dagen had ik voor op de terugweg ook een leuk bezoek gepland.
Zaterdag heb ik de stamboom naar Thor (meneertje groen) gebracht en zondag naar Beau (meisje oranje). Leuk om de pups na 4 maanden weer terug te zien, in hun eigen omgeving. Ze doen het hartstikke goed!

22 september:
Er zal vanavond weer een nieuwe ster aan de hemel schitteren, een echte avondster, Hweva, onze mr.Blue, oftewel Kibo.
Niet te bevatten dit, nauwelijks een week geleden waren we nog met elkaar op de clubmatch...
Ach ventje, het is zo oneerlijk dit, veel te jong, veel te snel, maar de strijd tegen de acute leukemie was niet te winnen. Goede reis over de regenboogbrug, mama Nova en papa Akono staan daarginds vást klaar om je op te vangen...
Lieve Jet en Ed, hij was zo welkom in jullie gezin. Dank dat jullie zo goed voor hem gezorgd hebben, hij had het niet beter kunnen treffen. Wat zal hij gemist worden...Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

16 september:
Het gaat goed met Cas, hij is ondertussen een paar keer behandeld door een fysiotherapeut, nu even aankijken hoe het blijft gaan. Zondag jl. ben ik met hem naar de KCM van RRCN geweest en hoewel hij het hardstikke goed deed en netjes stond, kreeg hij een ZG. Geen ramp natuurlijk, maar wel jammer want de km zag iets aan zijn gangwerk. Er was donderdag op de ringtraining niks aan de hand, dus even goed op letten. Door omstandigheden is Thibo niet gestart, die zijn tijd komt nog wel.

Ook broertje Kibo deed mee. Zijn baasje Ed stond wat trots met zijn maatje in de ring. Ook Kibo kreeg een ZG, hij maakte volgens de keurmeester te kleine passen. Halfzusje Nova (Baina nest) en haar baasjes waren er ook de hele dag bij als supporters. Zo leuk om haar terug te zien. 

Omdat Cas nu aan alle fokeisen van RRCN voldaan heeft, heeft hij een nieuwe pagina erbij gekregen. Wie weet wat de toekomst nog in petto heeft...we wachten het maar af.

29 augustus:
We zijn vandaag  'even' op en neer gereden naar de show in Luxemburg. Cas deed het hardstikke goed en behaalde in de tussenklasse 2 U met RCAC-L. Zó trots op mijn ventje die het ondanks zijn bizarre ongeluk toch maar weer uitmuntend doet in de showring. Zijn broertje Thibo groeit ondertussen als kool...je ziet hem bijna groeien...

13 augustus:
Het Baina-nest is vandaag alweer 4 maanden oud. Wat gaat het hard. Alle pups doen het goed en de baasjes zijn zonder uitzondering blij met hun nieuwe maatje. En dat was ook de bedoeling!
Met Cas gaat het ook goed maar we moeten opletten dat hij zich niet forceert. Hij heeft wel last van het inwendige litteken want lekker gaan liggen gaat nog moeizaam en doet hem soms hoorbaar pijn. Hopelijk wordt dat met de tijd minder.

26 juli:
Vrijdagavond kregen we van de DA 'groen licht' oftewel: Cas mag weer zijn eigen gang gaan, voelt zelf wel wat hij wel en niet kan! Er zit nog een klein gaatje in zijn lies, maar dat is goed om het evt. nog aanwezige/ontstane wondvocht weg te laten lekken. Dus zijn we vandaag naar de show in Rotterdam geweest, lekker weer even samen er tussen uit, en ik was heel benieuwd hoe het nu met zijn gangwerk is. Nou, hij deed het prima: 2U in de tussenklasse met een prachtig rapport! 
En thuis mag hij weer lekker ravotten met Thibo.

18 juli:
De post bracht goed nieuws: Cas is ED-vrij!!! Verder gaat het met Cas nu echt de goede kant op. Hij kreeg na een week helaas toch een fikse ontsteking erbij dus het duurt allemaal wat langer, maar het komt goed!

1 juli:
Cas is behoorlijk gewond. Om aan het eind van het verhaal te beginnen: Het gaat met Cas de goede kant op! Hij wandelt (aan de riem) regelmatig mee naar buiten om zijn poten te strekken en om zijn behoefte te doen. Rust houden met deze hitte is niet zo'n probleem, alleen is het een straf dat hij niet met Thibo mag spelen, vandaar dat hij in de puppyren ligt.

En dan het begin: Zondagmiddag 28 juni (ik was niet thuis) waren er harde knallen in het dorp te horen (werd er een a.s. bruidegom met carbid 'losgeschoten'?). In ieder geval waren Akin en Cas behoorlijk overstuur en was het voor Cas 1 knal teveel, hij is in paniek de tuin doorgerend naar de oprit voor en heeft over het hek willen springen (op zoek naar mij?) doch sprong niet hoog genoeg en is in zijn lies vastgespiest aan een punt (overigens niet scherp!) blijven hangen...Gelukkig konden zijn voorpoten net bij de grond, was Renske er razendsnel bij en heeft hem eraf weten te tillen voor er door zijn geworstel nog meer schade was aangericht (dan had hij het volgens de DA waarschijnlijk niet overleefd...)
De DA is, met Renske als assistente bijna 3 uur aan het hechten geweest (zijn bilspier was finaal afgescheurd en nog een kleinere spier naast zijn penis), er zitten zeker 150 hechtingen onderhuids en een flinke jaap in zijn lies. Alles doet het zo te zien nog dus als er geen ontsteking bijkomt, kan hij over 2 weken weer voorzichtig los en is hij volgens de DA over een maand weer het heertje. 
We hebben al sinds 1998 dat hekwerk in combinatie met RR's, nog niet eerder heeft er eentje overheen willen springen...Hoeveel pech kan je hebben...

22 juni: 
Op de Kampioenschaps Clubmatch van BRRC (België) startte Cas voor het eerst in de Tussenklasse en behaalde een keurige 1 Uitmuntend!

14 juni:
De pups hebben allemaal een nieuw baasje gevonden. We hebben 8 gezinnen blij kunnen maken met een nieuw huisgenootje en nr.9 is bij ons gebleven. We merkten aan Cas dat die in alles zijn moeder mist , zijn draai nog helemaal niet kan vinden. Een speelmaatje erbij zal hem goed doen. En zelf kon ik ook niet goed afscheid nemen van alle pups waar we met z'n allen zoveel moeite voor hebben gedaan om te overleven. Vandaar dat we nu 2 Nova-Boys hebben: Cas en Thibo (reutje geel).

7 juni:

Vandaag ben ik met Cas naar de CAC-show in Lommel (België) geweest. Spannend, want het was de laatste mogelijkheid voor Cas om een 3e JCAC te scoren, nodig om Belgisch Jeugd Kampioen te worden. En hij deed het!!! Zó trots op mijn ventje!

Ook zijn dit weekend de eerste 6 pups uitgevlogen. Een dubbel gevoel, maar ze zijn zeker te weten bij lieve gezinnen terechtgekomen. 


27 mei:

Vanmiddag is de medewerkster van de Raad van Beheer geweest om de pups te chippen en DNA-materiaal af te nemen. Het was zo gebeurd en wat was ik trots toen ze me complimenteerde met het  nest: Dat we, ondanks het verlies van de mama, zo'n goed verzorgd nest hadden, met allemaal gezonde, levendige, schone en mooie pups, echt een genot om naar te kijken!  Een hele klus, die we volgens haar prima geklaard hebben! En reken maar dat ze al heel wat nesten gezien heeft!


18 mei: 

Ondanks het gemis van mama Nova gaat het prima met de pups, ze groeien als kool en sinds een week eten ze zelf. Hierdoor komt er, na eerst een paar dagen sondevoeding geven en vervolgens 2 weken de fles, iets meer rust in de tent al blijft het heel veel werk, 9 van die kleintjes grootbrengen. Gelukkig is er altijd hulp als het nodig is. 

Door die hulp kon ik toch met Cas naar de show in Dortmund (Duitsland)  en Wieze (België).

In Dortmund stond hij met 20 jeugdhonden in de ring. Slechts 4 kregen er een U en laat Cas daar nu bij zijn...we mochten bij bordje 4 gaan staan! De keurmeester gaf nog een mondelinge toelichting: Mevrouw, U hebt werkelijk een prachtige hond, alleen zag ik graag zijn hoofd nog iets breder, maar dat komt nog wel, heeft zijn tijd nodig!

In Wieze werd hij Beste Jeugdhond en behaalde daarmee zijn 2e JCAC en de titel Hopprins. 

Vooral aan Cas kunnen we merken dat hij Nova, zijn mama, mist, want als hij wilde spelen deed ze altijd mee. Akin neemt haar rol wel over maar ja, hij is niet meer de jongste...Ook houdt Akin de pupjes nauwlettend in de gaten en puppymensen worden eerst door hem gekeurd voor ze binnen mogen komen en met de pups mogen kroelen. Zo mooi om te zien!


29 april: 

Er staat sinds vannacht een prachtige nieuwe ster aan de hemel, een echte Nova, onze Nova...onze Supernova.

Ach lieve meid, je kan hier nog helemaal niet gemist worden...

Nu is het onze moeilijke maar ook mooie taak om je pupjes op te voeden tot lieve, sociale honden. We zullen onze uiterste best doen. Moet lukken met zo'n lieve mama...


28 april:

Tot ons onnoemelijk verdriet hebben we vanavond laat afscheid moeten nemen van Nova.

Ze had in de loop van de dag koorts gekregen, steeds hoger oplopend. Antibiotica, koelinfuus, natte dekens, echt alles hebben we, eerst thuis en later in de dierenkliniek geprobeerd, maar niets hielp om de temperatuur te laten dalen... Om 23 uur werd duidelijk dat Nova's strijd niet meer te winnen was en hebben we haar laten gaan.

We wisten dat dit zou gaan gebeuren, maar zó snel…

Dag lieve meid, we zijn dankbaar dat je 5 jaar deel bent geweest van ons gezin. Wat zullen we je missen...24 april: 

Cas kreeg leuke post vandaag. Het NJK '15 is nu officieel een feit! 


23 april:  

Je hebt de naam Diamond gekregen, hopend dat je een groeidiamantje zou blijken te zijn. Helaas, het was niet zo...

Vanmiddag ben je in mijn handen voorgoed gaan slapen.

Dag lief dapper ventje van me ♥♥♥20 april:  

De pups zijn al weer 1 week oud, de tijd vliegt. Ze doen het goed op 1 reutje na, die groeit veel te weinig. Ondanks alle zorgen genieten we ervan.


13 april:

Vandaag zijn de pupjes van Nova en Badru geboren, 7 reutjes en 4 teefjes. 1 reutje was helaas te zwak en is direct na de geboorte ingeslapen. Mama Nova maakt het naar omstandigheden prima, voedt ze zelf en is trots op haar kroost. Ze hebben allemaal een edelsteen als naam gekregen omdat dit een wel zeer kostbaar nest voor me is.


 


12 april:

We zijn met in totaal 9 pups uit ons Ayoola nest naar de Nakomelingendag (NKD) van RRCN geweest. Leuk om mee te doen en elkaar weer te ontmoeten! We kregen lovende kritieken van de keurmeester mee naar huis.

(zie nest 2013: Ayoola Puppy Facts, en in het Fotoboek staat een album)


4 april:

Vandaag ben ik met Cas naar de show in Goes geweest. Wat een dag, wat een resultaat...

In de Jeugdklasse behaalde hij 1U en dus een JCAC, zijn 3e, zodat hij nu Nederlands Jeugd Kampioen is (NJK'15). En dit kampioenschap levert hem zijn eerste CAC op.

Vervolgens werd hij Beste Reu met CAC en om het helemaal 'af ' te maken werd hij (nog geen 16 maanden oud) ook nog eens BOB. 2x CAC op 1 dag...Wat ben ik trots op dit ventje!


2 april:

Nova's buik groeit gestaag. Maar we weten inmiddels dat het een zware tijd gaat worden want er is vorige week (week 6) bij Nova lymfeklierkanker geconstateerd...een drachtige teef met kanker is nog niet eerder voorgekomen. Ze is niet meer te redden, maar omdat het geen erfelijke vorm is, wordt ze wel behandeld met enzymen zodat de gezwellen slinken en ze hopelijk de tijd krijgt om haar pups  levend ter wereld te brengen...Zo verdrietig dit...


19 maart:

We hebben nu een mooi aantal kloppende hartjes gezien op de echo!


18 maart:

En we feesten nog even door. Vandaag is Nova ons feestvarken.

Lieve meid, hartelijk gefeliciteerd met je 5e verjaardag!Heel veel succes de komende tijd, 

maak er maar weer wat moois van. En óp naar de 6!17 maart:

Je zult vandaag maar jarig zijn en 8 worden...

Lieve Akin, stoere knul van me, hartelijk gefeliciteerd en óp naar de 9!12 maart:

Afgelopen dinsdag ben ik met Akin naar de DA geweest. Ik vertrouwde het niet helemaal...en terecht is vandaag gebleken. Akin heeft last van chronisch nierfalen... Met behulp van speciaal dieetvoer en medicatie gaan we proberen de ureum- en creatininewaarde naar beneden te krijgen. Mijn stoere vent moet toch nog een paar jaar meekunnen!


9 maart:

Samen hebben we (Ingrid, het baasje van Badru, en ik)  vanavond hele mooie bewegende plaatjes gezien:

Nova is drachtig!!! 

Volgende week nogmaals een echo, hopelijk krijg ik dan ook een foto mee.


14 februari:  

Gisteren en vandaag (Valentijnsdag) zijn we naar Badru geweest. Als alles volgens plan verloopt, verwachten we half april ons tweede nest!
7 februari:

Op de CAC/CACIB show in Eindhoven kende de strenge keurmeester in de sterke Jeugdklasse (10)  slechts 2x een Uitmuntend toe. Cas mocht bij bordje 2 gaan staan!  


30 januari:

Spannende tijden breken aan, want Nova is loops!


28 januari:
En weer is er een jaar voorbij...Je hebt onderweg wel wat hindernissen moeten nemen, maar het is je gelukt, alweer...en hoe!!! 

We zien je genieten te midden van je roedeltje hier thuis, Akin, Nova en 'kleine' Cas. Zij voelen goed aan wanneer ze je echt met rust moeten laten, en anders laat je het hen zelf duidelijk weten. Prima toch? Hoogtepunt in het afgelopen jaar was toch wel je deelname aan de coursing in Venlo, het plezier straalde er aan alle kanten vanaf.
Lieve Faraa, kleine grote Hittepetit, hartelijk gefeliciteerd en we gaan gewoon lekker verder met genieten, richting 7 ! 


20 januari:

De website moet geheel aangepast worden i.v.m. verandering binnen de provider. Wat een werk...Foto's zijn zo maar verdwenen, tabellen moeten opnieuw ingetypt worden, linken-achter-foto's werkt niet helemaal...maar goed, zodra de vernieuwde site redelijk toonbaar is, komt hij openbaar. 

6 januari:

We starten een nieuw hoofdstuk: Baina litter

 

1 januari: