NIEUWS 2016

19 december:
Showjaar 2016 zit er op. De afgelopen weken is Thibo nog naar de Winner geweest (2 ZG, hoewel er op zijn rapport eerst 1 ZG stond). Cas behaalde op de Holland Cup een 2U en op de Winner een ZG zonder plaatsing (Uitmuntend was later veranderd in ZG), beetje vreemd allemaal. Gelukkig scoorde hij op de laatste show van het jaar, in Gorinchem, zonder twijfel een mooie 3U.
Ben heel benieuwd hoe het in 2017 zal gaan... 

16 december:
Vandaag is ons Ayoola nest jarig. Ze zijn 3 jaar geworden en volgens zeggen zijn ze nu volwassen...

19 november:
Vandaag op de CAC/CACIB show in Kortrijk (België) scoorden mijn beide ventjes een mooie 3 Uitmuntend! En weer een leuke foto van RC...ging al beter dan de vorige keer...dit is poging 3:


14 november:

Vorige week maandag was het maar wat spannend bij de dierenarts...maar gelukkig hoef je met de (communicatie)middelen van tegenwoordig geen weken meer op de uitslagen te wachten. Vanmiddag al kwam het verlossende bericht van de RvB voor Thibo (Casa Nova Cura Emerald Baina): HD-A en ED-vrij!!! Hoe blij kan je zijn....


6 november:
Op de dubbelshow in Bleiswijk behaalde Cas op beide dagen een vette, dikverdiende 2 Uitmuntend, met daarbij op dag 1 ook nog het RCAC en RCACIB! Ook is inmiddels de website helemaal herzien..

30 oktober:
Er zijn al weer een aantal weken verstreken sinds de vorige update, hoog tijd dus voor een nieuwe.
Faraa wordt gemist, vooral bij de dagelijkse dingen...geen hond meer die  in de geopende vaatwasmachine duikt, die hard begint te blaffen als er iets voorbij komt (en het daarna 'de jongens' laat opknappen), het restant zuurkoolworst dat nog maar met 2 honden gedeeld hoeft te worden...nee, het is stil in huis...
We hebben een aantal shows bezocht waar zowel Cas als Thibo alleen maar U's hebben gescoord met een mooie plek achter de bordjes. Ook zijn we er een week tussenuit geweest, naar Dishoek. We hadden prachtig weer, elke dag 1-2 strandwandelingen. Hoogtepunt was toch wel het weekend: zowel zaterdag (9) als zondag (3) hebben we gewandeld met Casa Nova Cura honden. Dat was genieten voor honden en baasjes en vooral voor mij als fokker. Foto's hiervan staan in het album Kennelwandelingen.

13 september:
Nooit meer: 'Een dag niet gelachen? Dan heb je Faraa niet gezien...'
Vandaag hebben we met veel verdriet afscheid moeten nemen van Faraa...haar reservetijd was op, het ging echt  niet langer, ze kreeg teveel pijn. Er staat vanaf vanavond dus weer een nieuwe ster aan de hemel te stralen...Maar we weten zeker dat ze alles uit het leven heeft gehaald  wat voor haar mogelijk was, zij en wij hebben er van genoten! 

3 Kanjers verliezen in nog geen 1,5 jaar tijd is nauwelijks te bevatten...
Wat is dit schilderij nu een prachtige herinnering geworden aan ons geweldige drietal, Akin, Faraa en Nova, echt eentje met een gouden randje! Voor altijd samen!


4 september:
Dit weekend was de dubbele CAC/CACIB show in Rotterdam. Cas deed het beide dagen keurig met 4U en 2U.
Bij Thibo was het spannend...zou hij??? En ja, hij werd 1e in de Jeugdklasse met een U en behaalde daarmee zijn 3e JCAC en mag zich nu officieel Nederlands Jeugd Kampioen 2016 noemen! Wat ben ik trots op dat ventje!!!

28 augustus:
We hebben een paar drukke, warme tot zeer warme showdagen achter de rug. Vrijdag leverde het optreden in de ring op de EDS in Brussel een 'Zeer Goed' op voor zowel Thibo (keek niet vrolijk genoeg...) als Cas (zonder toelichting). Tja...
Gelukkig hebben ze daarna in de fotostudio van Royal Canin medewerkers en publiek uitstekend vermaakt met hun specialty show 'Hoe zet je 2 RR-broertjes op de foto'.  Wat hou ik toch van deze ventjes... 

Poging 6: Nee Thibo, luister nou eens, je moet gaan zitten....!!!

Zaterdag waren wij op de KCM van RRCN in Heteren te vinden. O moeder, wat was het heet...maar wel gezellig!
Thibo behaalde in de grote Jeugdklasse een 4U en kreeg een lovend rapport mee, een beker en een geweldige rozet.
Cas stond in een sterk bezette Fokkersklasse en werd ook beoordeeld met een U en een prachtig rapport, met een pluim voor zijn gangwerk! (helaas zat zijn oor op de foto even dubbel...)


14 augustus:
Hoe geweldig is dit...
Op de CAC/CACIB show in Mechelen (B) behaalde Thibo in de Jeugdklasse een dikke 1U en daarmee het JCAC. Vervolgens behaalde Cas in de Open Klasse ook een 1U en daarna ook nog het CAC en CACIB. En toen...mochten de Nova Boys het tegen elkaar opnemen voor Beste Reu! De keuze viel op Cas, die later ook nog BOS werd. Wat een ventjes...wat een dag!


28 juli:
Na een paar rustige weken zijn we afgelopen week eerst naar de show in Luik geweest. Daar deden de broertjes het prima, beiden behaalden een mooie 2 Uitmuntend. De dag erna ben ik met Thibo op bezoek geweest bij zijn zusje Nova. Dat was heel gezellig en de hondjes kregen maar geen genoeg van het samen spelen. Mooi om te zien. Geslaagd avondje dus! 

30 juni:
We hebben weer een paar drukke weekenden achter de rug. 
18/19 juni was het showtime in de Brabanthallen in Den Bosch. Thibo scoorde 2x een ZG (zijn kronen zijn niet goed ontwikkeld???) en Cas een ZG en een 2U.
25 juni waren we te vinden op de coursingbaan te Beringen (België). Daar organiseerde BRRC een dag voor de RR. Een heel geslaagd evenement met allemaal vrolijke baasjes en honden, ondanks de regen 's middags waardoor het rennen meer watertrappelen werd. Thibo moest even doorkrijgen wat de bedoeling was maar had het zó door. Cas liep al te joelen lang voor hij aan de beurt was, hij was bijna niet te houden en vloog als een speer achter de lure aan. Faraa deed iedereen versteld staan door in plaats van het kleine puppystukje (ze doet het zó graag) de hele ronde af te leggen. En fanatiek dat ze was...
's Middags hebben Cas en Thibo de ronde samen gelopen, machtig om die 2 ventjes zó bezig te zien. Wat een kracht zit daar in!
(meer foto's in het album Coursing)

5 juni:
Vandaag waren ook wij te vinden op de NKD van RRCN en jeetje, wat heb ik, samen met Ingrid Dohms genoten van ons Baina nest, maar liefst 8 van de 9 nakomelingen van Nova en Badru waren aanwezig! 

De 'pups' kregen allemaal een mooi rapport mee van keurmeester Marielle Trésoor. Maar het grootste compliment was toch wel: 'Wat hebben ze allemaal een fijn karakter!' 
Wat ben ik trots op deze wondertjes die er bijna niet geweest waren, waar we zo voor geknokt hebben, waarvan gezegd werd dat er niks van terecht zou komen zonder mama...Kijk ze daar nou staan, onze prachtige, kerngezonde, sociale pubers, samen met hun trotse baasjes!

Bedankt RRCN voor de organisatie. Het was een stralende dag en ik weet zeker dat er vannacht ergens aan de hemel een ster extra helder staat te stralen...die van mama Nova!

29 mei:
De KCM van BRRC (Belgische rasvereniging) was met 75 deelnemers een lange, vermoeiende, steeds natter wordende, maar heel gezellige en geslaagde dag. Thibo behaalde  een mooie 2U (uit 9) met een prachtig rapport. Cas deed hetzelfde, maar dan in de Fokkersklasse: 2U (uit 5) ook met een mooi rapport. En dat hij daarmee een paar zeer succesvolle concurrenten achter zich liet, zegt toch wel wat van zijn eigen kwaliteiten...Maar het mooiste resultaat werd voor het laatst bewaard: Thibo werd gekozen als RR met de Beste Ridge, hét raskenmerk van dit ras. Daar werd ik toch even stil van...WAUW!!! (foto's volgen nog)

22 mei:
Tijdens de CAC Jachthondenshow op Papendal (Arnhem) flikte Thibo het opnieuw: In een sterke Jeugdklasse werd hij 1e met een Uitmuntend en behaalde hiermee zijn 2e JCAC. In een stortbui toonde hij zich niet optimaal, maar met zijn prachtige gangwerk wist hij de keurmeester te overtuigen! En ook Cas deed netjes mee met een 3 Uitmuntend in de, zoals altijd, goed gevulde Open Klasse. Ondanks de regen een heerlijke buitenshow!

8 mei:
Na Amiens zijn we naar Bretagne gegaan en hebben  in Pleurtuit van een heerlijke week vakantie genoten.  En wat een knaller van een slotdag beleefden we daar op de CAC/CACIB show in St.Brieuc!  Als eerste mocht Cas de ring in. Hij deed het keurig, behaalde een 1 U en het CAC-S, en moest het toen opnemen tegen een 4-jarige franse kampioensreu i.v.m. het CACIB. Tja...Cas kreeg het RCACIB maar dat wordt een vol CACIB omdat die andere reu al Internationaal kampioen is, dus: missie geslaagd! Vervolgens was Thibo aan de beurt en hij flikte het weer: 1U en daarna BOB-Jeugd. Hij mocht met de kampioensreu strijden voor BOB en het duurde echt even voor de km besliste om toch die andere reu te laten winnen. Want wat liet Thibo heel enthousiast een prachtig gangwerk zien, hij liep die andere er echt uit...Thibo mocht wel naar de erering om te strijden voor Beste Jeugdhond in rasgroep 6. En laat nou de km dezelfde zijn als de km die hem eerder die dag BOB-Jeugd had gemaakt...Hij maakte Thibo BIG-1 Jeugd!!! en gaf echt zijn complimenten bij de huldiging. Later die middag mocht Thibo dus opnieuw de erering in, nu voor de eindstrijd, en met een prachtige BIS-5 Jeugd mochten we uiteindelijk de show verlaten. Wat een geweldige prestatie van ons ventje!
Ook samen deden Cas en Thibo weer mee aan de parencompetitie. Ze deden het super, liepen geheel synchroon, en  mochten plaatsnemen op het bordes bij plek 2. Wat een showdag!!!  Wat ben ik trots op onze Nova-Boys!

30 april:

Vandaag waren de Nova Boys te vinden op de CAC/CACIB show in Amiens (F) en hoe:
Cas begon met een keurige 2U in de Open Klasse. Thibo behaalde een mooie 1U in de Jeugdklasse, werd BOB jeugd en uiteindelijk scoorde hij in de erering BIG-2 Jeugd! 
Ook samen mochten ze de erering in, als paar (net als de koppelklasse maar dan 2 van gelijke sexe) en wat ben ik trots op mijn ventjes (we hadden alleen buiten even geoefend): Ze werden 1e!!!
Plaatsnemen op het ereschavot was nog een hele happening....tja, op nr. 2 stonden 2 loopse beagle-dames dus daar was het veel leuker...


28 april:
Het is al weer een jaar geleden dat Nova overleed...een jaar waarin veel is gebeurd...maar we missen ook onze Super Nova nog steeds...Wat ben ik blij dat haar zonen Cas en Thibo hier zijn blijven wonen want een mooier aandenken bestaat niet!

26 april:
Onze mooie, grote, lieve, trouwe vriend, onze stoere knul Akin, is vanmiddag voorgoed gaan slapen.
Negen jaar hebben we lief en leed met elkaar mogen delen. We hadden hem zó graag nog een fijne oude dag gegund, maar helaas, zijn nieren lieten hem in de steek. 
Dag lieve Kanjer, wat zullen we je missen. Dank je wel voor alles! 

13 april:
Ons Baina nest, gevuld met 9 schitterende kroonjuweeltjes, viert vandaag de 1e verjaardag. Baasjes en hondjes, allemaal heel hartelijk gefeliciteerd. Ik hoop dat er nog vele gezonde jaren mogen volgen!


1 april:
Vandaag kwam Monique van Wijk  het door haar gemaakte schilderij van onze Nova Boys brengen. 
Cas en Thibo, voor altijd onder het wakend oog van mama Nova...Wat heeft ze dit mooi vastgelegd!


20 maart:
Wie had dat gedacht...ik niet in ieder geval, en dan is het nog veel leuker als het wel gebeurt:
Op de CAC/CACIB show te Leiden behaalde Thibo in de Jeugdklasse een 1U en het JCAC!!! 
Cas werd in de sterke Open Klasse netjes 3e, ook met een U. 
Beide ventjes kregen ook een prachtig rapport mee naar huis, met wel een heel mooi compliment tot slot: 
Mooi, rustig, evenredig/evenwichtig gedrag! 

18 maart:
Vandaag zou je 6 zijn geworden, pás 6... Helaas mocht het niet zo zijn...
Lieve meid, er wordt nog elke dag aan je gedacht en op zo'n dag als vandaag, de 'eerste verjaardag-zonder' ,
komt het gemis extra aan...

17 maart:
Vandaag zetten we Akin eens flink in het zonnetje want hij is jarig. 
Lieve stoere knul, ook jij hebt geen gemakkelijk jaar achter de rug maar inmiddels zijn we weer op de goede weg. 
Hartelijk gefeliciteerd namens ons allemaal en óp naar de 10!

13 maart:
Wat heb ik vandaag genoten: Zon, zee en strand, compleet met bezoek aan een strandpaviljoen en dat allemaal met 8 van Nova's nakomelingen en hun baasjes:
Ziva, Tuur, Nanji, Dayo, Kenzo, Bayou, Cas en Thibo. Fijn dat jullie er waren! 

12 maart:
Op de show in Genk (B) behaalde Thibo een uitmuntende 3ZG en Cas won de Open Klasse met 1U.

5 maart:
Weer thuis na een uitstapje naar Groningen. We hebben overnacht in een prima B&B, 10 minuutjes van de show vandaan.
Onze ventjes deden hun uiterste best en mochten beiden bij de plaatsingbordjes gaan staan. Thibo met 4 ZG en Cas met 3U,  met voor beiden een keurig rapport en een mooie  rozet. Daar mag je mee thuiskomen! 

21 februari:
Ben er nog helemaal beduusd van...

CAC/CACIB Gent:
Thibo in de Jeugdklasse 3 U,
Cas in de Open Klasse 1U en daarna stopte zijn treintje op elk station om iets in te laden ....
Beste Reu met CAC en CACIB, BOB, BIG-1 en BIS-9!!! Wat een dag...!!!

(Op Cas'showpagina staan ook een fotoalbum en 2 video's)

14 februari:
We zijn  naar het Brabants Rashonden Festival geweest. Eeen gezellige show met als resultaten: Thibo 1 ZG in de Jeugdklasse (om de een of andere reden was hij bang voor de keurmeester) en Cas 1U in de Fokkersklasse. 

28 januari:
Dit heerlijke RR meisje, onze eigen grote hittepetit Faraa, is vandaag 7 geworden, iets wat we niet hadden durven dromen.
En ze geniet nog steeds dus gaan we gewoon verder richting de 8!

25 januari:
Gisteren kreeg Kees bezoek in zijn fotostudio. Dat heeft mooie plaatjes opgeleverd!
Er staan er meer in hun eigen fotoalbum (zie Fotoboek).

22 januari:
We hadden vandaag een topdag op de CAC/CACIB show in Eindhoven:
Thibo, net 9 maanden, hield op zijn eerste nederlandse optreden (zijn 2e show) een mooie 'jeugdreuentraditie' in ere:
2008: Akin 2U
2015: Cas 2U
2016: Thibo 2U !!! 

In de Open Klasse maakte Cas het feest compleet:
Hij behaalde 1U en werd vervolgens  Reserve Beste Reu met RCAC en RCACIB.
Wat ben ik trots op mijn Nova-boys!

13 januari:
Met het oog op de toekomst...

10 januari:
Op de eerste show van dit jaar, in Turnhout (België), behaalde Cas als allerjongste ventje in een sterk bezette Open Klasse (8) een keurige 4U.

1 januari:
Om maar direct met de deur in huis te vallen: